Податок на нерухомість: чи повинні платити забудовники

Поділитися

Якщо на початок податкового періоду забудовник має право власності на побудовані ним об’єкти – він повинен сплатити податок на нерухомість.

Це зобов’язання визначено Податковим кодексом України, відповідно до положень якого платниками податку на нерухомість є як фізичні так і юридичні особи, в тому числі нерезиденти, тобто люди, які не є громадянами України, та мають у власності житлову нерухомість.

Податок нараховується на житлову площу нерухомості. При цьому, якщо протягом календарного року власник продає своє майно іншій особі, він сплачує податок лише за період з 1 січня до початку того місяця, в якому він втратив право власності. За інший період сплачує вже новий власник.

Нагадаємо, що не оподатковуються об’єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад; нерухомість, що розташована у зоні відчуження або безумовного відселення; будівлі дитячих будинків сімейного типу; садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об’єкта на платника податку; гуртожитки; об’єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним та прийомним сім’ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім’ю.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного одержання коштів з держбюджету

Декларацію про доходи можна надіслати поштою