Свобода провалила усі свої плани і задуми на Тернопільщині – вони проситимуть губернатора не розпускати обласну раду, бо не наберуть більшості

Поділитися
Свобода провалила усі свої плани і задуми на Тернопільщині. Свободівці проситимуть губернатора не розпускати обласну раду, бо не наберуть більшості
За інформацією джерел, в партійному осередку Свобода на Тернопільщині почалися серйозні внутрішні проблеми. Свободівці не змогли скористатися усіма своїми «козирями» і програли двобій владі.
Одним із козирів партія мала необхідну кількість депутатів для блокування роботи облради – свободівці не приходять на сесію, відповідно робота Ради стає неправомочною. Таким сценарієм збиралися шантажувати владу і громаду Тернопільщини, щоб обрати Голову обласної ради саме від ВО Свобода.
Але термін блокування спливає 1 квітня 2013 року. Саме в цей день збігає відведений законодавством строк для життєдіяльності обласного парламенту.
У профільному законі вказано, що сесії облради мають відбуватися не рідше, ніж раз у квартал. 1 квітня – початок нового кварталу.
Відтак Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян матиме повне Конституційне право клопотати перед Верховною Радою питання про розпуск обласної ради і призначення нові вибори, так як рада не працює, через відсутність депутатів від Свободи.
Але усім, відомо, що така ситуація не влаштовує “Свободу”. У випадку дострокових виборів націоналістам доведеться ділитися опозиційною “ковдрою” з “Батьківщиною” та Ударом”. І невідомо хто виграє від цього “Свобода” чи партнери з опозиції.
Не виключено, що ця причина спонукає націоналістів для пошуку компромісів з відомством Хоптяна. Тому, вже найближчим часом галасливі Свободівці почнуть шукати можливості до домовленостей з Адміністрацією, для того щоб зберегти депутатські мандати.

В Тернополі відбулось рейдерське захоплення “Тернопільбуду”! (Частина 2)

Заява з приводу критичної ситуації в Тернопільській обласній раді