Свободівцю з Тернопільщини вже мариться, що їх підтримує мільйон мешканців області

Поділитися

Схоже, представники Свободи у Верховній Раді від Тернопільщини зовсім відірвались від землі. Ще перед виборами вони чітко знали, що половина мешканців нашої області виїхали закордон на заробітки. Проте, політикам так хочеться язиком почесати, показати свою значущість… Ось стенограма виступу Олега Сиротюка на сесії Верховної Ради України 19 березня. Порівняйте з 4 річним правління свободівця Олексія Кайди в обласній раді і робіть висновки…

Олег Сиротюк, фракція Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.

Ми підтримуємо призначення місцевих виборі, це відповідає законодавству. Так само ми, як і фракція “Батьківщина”, наполягаємо на розгляді питання призначення дострокових виборів у Києві київського міського голови і Київської міської ради.

Але, окрім цього, хочу наголосити на тому, що, коли ми розглядаємо питання виборів, питання дотримання виборчого законодавства, хочу наголосити, що у Тернопільській області виборче законодавство не виконується і не дотримується. У тернопільській області більше, ніж два роки, не вводяться у повноваження депутати Тернопільської обласної ради. І це відбувається тільки тому, що окремі політичні сили, які представлені у Верховній Раді, це є представники Партії регіонів, комуністів і Народної партії Литвина, впродовж двох років саботують свій обов’язок ходити на засідання виборчої комісії. В лютому місяці Центральна виборча комісія своїм рішенням розпустила таку недієздатну Тернопільську територіальну виборчу комісію, ще й встановила факти порушення нею виборчого законодавства, сформувавши нову виборчу комісію. І даний процес продовжується і надалі. І надалі Тернопільська виборча комісія силами представників Партії регіонів, комуністів та Народної партії Литвина блокує введення депутатів своїх повноважень. Ніхто незважає на те, що є рішення судів, 12 рішень судів, які встановили бездіяльність територіальної виборчої комісії. І ці рішення не виконуються. Це питання вже набуло розголосу не лише у Тернопільській області, а і поза межами України.

Минулого тижня дане питання було озвучено на Парламентській асамблеї Ради Європи. І європарламентарі теж занепокоєні тим питанням викривлення виборчого законодавства і обмеження прав територіальних громад обирати своїх депутатів. Фактично в Тернопільській області ми маємо ситуацію, коли не просто порушуються права 19 депутатів, які не вводяться в повноваження.

Ми маємо факт, коли грубо ігнорується те волевиявлення, яке зробили виборці Тернопільської області на дочасних виборах до Тернопільської обласної ради у 2009 році. І таким чином, населення більш ніж мільйона людей, більше мільйона українців ігнорується. Люди не мають можливості отримати своїх депутатів, не мають можливості спитати з депутатів за їхню діяльність. І ми розуміємо, що це відбувається тільки тому останнім часом, що голова Тернопільської обласної державної адміністрації, який є одночасно головою Тернопільської обласної Партії регіонів, який подав кандидатів від Партії регіонів в територіальну виборчу комісію, дає їм вказівки не ходити на засідання, не приймати законних рішень.

І ми вважаємо, що це є виборча вакханалія, яка відбувається на території окремої області за потуранням провладної партії. І такого безпорядку не повинно бути. Якщо ми говоримо про місцеві вибори, то виборче законодавство має дотримуватися…

Емоції тижня

Повний провал “Свободи”: як мер Тернополя аргументує підвищення вартості проїзду до 2 гривень 50 копійок