Тернопільські убозівці затримали вимагачів, які оцінили свободу своєї жертви у 250 тисяч гривень

Поділитися

    Днями до обласного управління боротьби з організованою злочинністю із заявою звернулася тернополянка. Жінка повідомила, що її співмешканця уже декілька днів проти його волі утримують троє осіб. Потерпіла розповіла й про те, що за звільнення чоловіка у неї вимагають 250 тисяч гривень. Міліціонери взялися з’ясовувати обставини справи.
Кримінальна історія почалася з того, що співвласник та двоє менеджерів фірми, що займається оптовою та роздрібною торгівлею, нібито виявили недостачу на одному з магазинів. У крадіжці чималої суми звинуватили продавця. У 23-річного чоловіка почали вимагати повернення грошей. Той зі звинуваченням не погодився та й повертати захмарну суму відмовився.
Як розповів виконуючий обов’язки заступника начальника обласного УБОЗу Василь Джиджора, аби повпливати на непокірного працівника, трійця «месників» перейшла до більш вагомих методів. Протягом трьох діб тримали боржника під замком. В день супроводжували бранця у різні фінансові установи, наполягали на тому, аби він взяв кредит і відшкодував завдані збитки. Та от банки відмовлялися надавати таку значну суму. Зрозумівши, що таким чином грошей не отримають, зловмисники відпустили молодика та борг не пробачили. Поставили умову повернути будь-яким чином гроші.
Кілька днів тернополянин поневірявся по рідних та знайомих, просив позичити більше двох сотень тисяч гривень на повернення надуманого боргу та помочі не знайшов. В результаті, знов опинився під замком. Лиходії, мабуть, надивившись закордонних бойовиків, перейшли до телефонних погроз цивільній дружині незговірливого продавця. Як згадує жінка, її хотіли змусити продати квартиру та інше майно, аби погасити чверть мільйонний борг чоловіка. Налякана потерпіла розуміла, що самотужки ситуації не зарадить. Остання надія була на міліціонерів.
В ході проведення слідчо-оперативних дій правоохоронці встановили де саме зловмисники утримують полоненого. Завдяки оперативним діям співробітників УБОЗу, зневіреному чоловіку повернули свободу. У фігурантів справи вилучили три автомобіля, на яких ті перевозили «боржника» та пістолет «ПМР» призначений для відстрілу гумових куль.
Зараз вимагачі затримані, вирішується питання про взяття їх під варту. Трійці інкримінують дві статті кримінального кодексу України: 146 (ч. 2) – незаконне позбавлення волі або викрадення людини та 189 (ч.2) – вимагання.

Роботою депутата Михайла Окаринського незадоволені 86% виборців

Торгівлю маковою соломкою організували рідні брат з сестрою