У Тернополі апробовують громадське онлайн-телебачення

Поділитися

З ініціативи Тернопільської  обласної  Асоціації Жінок у Тернополі стартував новий медіапроект у формі онлайн-дебатів «Медіа-пазл шоу». Організатори прагнуть  розширити вибір глядача і надати йому змогу споживати об’єктивний  інформаційний продукт у зручний для себе  час.

За словами голови Асоціації  Жінок Лариси Римар,  «Медіа-пазл шоу» у формі онлайн-дебатів на різні теми, що є актуальними для суспільства, – це спроба створити громадське онлайн-телебачення, де саме глядач обиратиме те, що йому цікаво дивитися, і тоді, коли йому зручно це робити”.

Лариса Римар підкреслила, що сьогодні інтернет дає широкі можливості для розширення роботи громадських організацій. “Сучасні інтернет-інструменти такі, як відеосервіси, соціальні мережі дозволяють громадським організаціям набагато ефективніше доносити свою позицію, отримати зворотній зв’язок і забезпечити об’єктивність подачі інформації, оскільки, тут менша ймовірність цензурування”, – наголосила керівник громадської організації. Підсумовуючи, Лариса Римар висловила сподівання, що проект матиме продовження. “На мою думку, традиційним ток-шоу і ЗМІ потрібна якісна конкуренція у вигляді громадських проектів, які існуватимуть за підтримки людей, котрі прагнуть об’єктивності. Ресурси, необхідні для здійснення інтернет-трансляцій незрівнянно менші, ніж потрібні для утримання, наприклад, газети чи телеканалу. Самі люди можуть створити для себе об’єктивне джерело інформації, а відповідні фахівці інвестувати у такі проекти свій час”, – зазначила вона у своєму коментарі.

«Медіа-пазл шоу» –  новий медіапроект у формі телевізійних онлайн-дебатів стартував 15 березня. Дебати організовано Тернопільською обласною Асоціацією Жінок за підтримки Тернопільської експертної групи, маркетингової агенції “Прості рішення”, представників тернопільських медіа у рамках проекту “Дослідження морально-етичних  норм та гендерних питань у сучасних регіональних медіа” за підтримки Українського медійного проекту «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк.

Даний проект покликаний сприяти покращенню якості інформації в українських регіональних ЗМІ. Передачі з циклу «Медіа-пазл шоу» можна переглянути за посиланнями: “Журналісти про журналістику”  та “Політики про журналістику” .

 

Сергій Тарашевський запрошує на чергову “творчу зустріч”

За документами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 14 посадовців територіальних органів Держземагентства в області