За документами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 14 посадовців територіальних органів Держземагентства в області

Поділитися

Органами прокуратури області проведено перевірку додержання вимог земельного законодавства, насамперед, в діяльності територіальних органів Держземагентства в області, в ході яких встановлено порушення законодавства при здійсненні ними визначених законом повноважень.

 Перевіркою виявлено кримінально-карані діяння. Зокрема,  встановлено факти підготовки колишніми працівниками земельного органу одного з районів області незаконних розпоряджень про передачу земель ліквідованим фермерським господарствам. Внаслідок дій колишніх посадовців з власності територіальних громад вибуло майже 17 га земель сільськогосподарського призначення та заподіяно збитків на загальну суму майже 170 тис. гривень. За наслідками перевірок прокурором одного з районів розпочато два кримінальні провадження за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Виявлено непоодинокі порушення при наданні територіальними органами Держземагентства в області   адміністративних послуг, у тому числі порушення термінів їх надання, несвоєчасне проведення державної реєстрації договорів оренди земельних ділянок, порушення законодавства при веденні Книг записів про державну реєстрацію права власності на земельні ділянки та постійного користування ними.

Загалом, упродовж поточного року за актами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 14 посадових осіб Держземагентства в області. Окрім того, розпочато 2 кримінальні провадження стосовно колишніх посадових осіб районного відділу земельних ресурсів.

Перевірки на вказаному напрямку прокурорської діяльності тривають.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

У Тернополі апробовують громадське онлайн-телебачення

Влада Тернопільщини не здатна захистити сирітських буднів