У Тернополі визначено переможців проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2013”

Поділитися

     28 березня в сесійній залі Тернопільської міської ради було проведено співбесіду із учасниками проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2013”, який реалізовується громадською організацією “Молодіжна Альтернатива” у партнерстві із Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією “Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)” за сприяння Тернопільської міської ради. За результатами співбесіди було відібрано 10 студентів, які будуть проходити стажування в структурних підрозділах  Тернопільської міської ради.

     Впродовж  грудня  28 студентів вищих навчальних закладів м. Тернополя подали анкети для участі у першому етапі проекту, який передбачає проведення співбесіди із кандидатами. Для  її проведення були запрошенні заступник міського голови Бицюра Л.О. начальники та представники  структурних підрозділів Тернопільської міської ради. За підсумками співбесіди було відібрано 10 студентів.

    Ось імена студентів, які за результатами співбесіди будуть проходити стажування в структурних підрозділах Тернопільської міської ради:

Назва структурного підрозділу Прізвище, ім’я інтернів (студентів), які проходять стажування, ВНЗ у якому навчаються
Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Грушицький Олег (ТНТУ)
Управління економіки, промисловості та праці Питльовани Марія (ТІСІТ)
Управління організаційно-виконавчої роботи Боярчук Альона (ТНЕУ)

Пакош Наталя (ТНТУ)

Синейко Марія (ТНТУ)

Управління культури і мистецтв Тимків Іван  (ТНПУ)

Желябіна Яна (ТНПУ)

Управління стратегічного розвитку міста Карел Анна  (ТНПУ)

Шеремета Анастасія (ТНПУ)

Управління у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту Кулевчук Василь (ТНЕУ)

 

   

      Нагадаємо, що успіхом проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування”, який вже вп’яте проходить  в Тернополі  є те, що учасниця проекту 2011 року  Загребенюк Наталя є працівником Управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради, випускники проекту проходять стажування в комітетах Верховної ради України та Кабінеті Міністрів України. 

 

Як зазначив координатор проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування» в Тернопільській області,голова Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик: Цього року було подано найбільшу кількість анкет для участі в проекті за всі роки діяльності проекту в місті Тернополі. На мою думку, це сталось завдяки по-перше випускникам проекту минулих років, які поширювали інформацію серед студентів із якими вони поруч навчаються, адже вони є носіями інформації про всю специфіку проходження стажування та участі в проекті із власного досвіду. По-друге, це сталось завдяки активності молодіжних громадських організацій, які активно працюють із молоддю, та входять до різноманітних консультативно-дорадчих органів при органах влади. Процес відбору був досить складним, оскільки по-перше всі учасники  були досить сильними і достойними особистостями, що робило конкуренцію між ними, а по-друге це ставило у відповідне становище членів комісії, які обирали із них найсильніших і найдостойніших. Однак після оголошення результатів ми завжди наголошуємо для тих, кого не було відібрано – що у них є можливість спробувати свої сили наступного року, адже прагнення досягти успіху завжди призводить до нього.

 

Коротко про проект

Протягом 2003 – 2012 років у  проекті “Студенти для органів місцевого самоврядування” більше  1000 студентів з 21 міста України проходили стажування у міських, районних та обласних радах своїх міст.

       Метою даного  проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення молоді до активної участі у житті свого міста, через організацію їх стажування  у органах місцевого самоврядування.

В кожному місті відбувається відбір студентів шляхом проведення співбесіди, які  стажуються в органах місцевого самоврядування протягом 3 місяців, в після навчальний час.

Впродовж періоду стажування  студенти – учасники проекту будуть займатися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та  підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань соціально-економічного та політичного розвитку міста; перекладом нормативно-правових актів інших країн, готувати відповіді на запити та листи до депутатів.

За час стажування студенти будуть мати можливість відвідувати тренінги та семінари, які будуть проходити у м. Київ та інших містах України; писати статті до збірників  на запропоновані теми, а також відвідати екскурсію до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Наприкінці терміну стажування студенти отримають Сертифікат про проходження стажування.

Кращі студенти, які позитивно себе зарекомендують під час стажування у органах місцевого самоврядування зможуть взяти участь у співбесіді щодо стажування у комітетах  та апараті Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. 

 

Контактна особа:

Ігор Процик,

координатор проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування” в Тернопільській області,

Голова Правління ТОМГО “Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)”

Коли і як буде створена нова партія Деревляного – Заставного?

Наша Оля Терещук – найпозитивніша серед регіональних інтернет-ЗМІ. Вітаємо!!!