Українська народна рада вважає категорично неприйнятною ініціативу встановлення в Тернополі пам’ятника бійцям так званого “Жидівського пробойового куреня” часів УГА

Поділитися

ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ГРОМАДСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ “УКРАЇНСЬКА НАРОДНА РАДА”

 

Міському голові м. Тернополя п. Сергію Надалу

Звернення

За останній час серед громадськості міста почалося активне обговорення інформації про можливе встановлення в м. Тернополі пам’ятника бійцям так званого “Жидівського пробойового куреня” часів УГА.

В жодному разі не виступаючи з позицій антисемітів, ми, члени ТОО ВГО “Українська Народна Рада” (в подальшому УНР), вважаємо категорично неприйнятною цю ініціативу з наступних міркувань.

По-перше, до боротьби за незалежність України на різних її етапах долучились представники багатьох національностей, тому виокремлення будь-якої з них є применшенням заслуг інших. Набагато доцільнішим було би встановлення стели в Старому парку з переліком всіх національностей, які відзначилися в українській національно-визвольній боротьбі.

По-друге, варто врешті-решт активніше викорінювати почуття власної меншовартості і, замість запопадливого загравання перед єврейською спільнотою на догоду сумнівній політичній доцільності, скерувати загальні зусилля на справедливе визнання і вшанування урядом Ізраїлю українських діячів, зокрема надати звання “Праведника народів Світу” – Св. Пам’яті Андрею Шептицькому, роль якого у врятуванні життів численних єврейських сімей, рабинів і окремих особистостей в роки 2-ої світової війни неможливо переоцінити, а також пропонуємо міській раді ініціювати таке звернення до посольства Ізраїлю в Україні з пропозицією поставити дане питання перед урядом Ізраїлю.

 

Звернення обговорено і прийнято більшістю на засіданні Президії ТОО ВГО УНР 14.03.2013р.

 

 

У Тернополі зріє розкол опозиції? (фото, відеодоказ)

Сесія облради – бути чи не бути… бюджету області