Василь Деревляний спростував чутки та підтвердив інформацію про можливі провокації з боку партії влади

Поділитися

Виступаючи в прямому ефірі Тернопільського обласного державного телебачення, 28 березня народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний спростував деякі провокаційні чутки, що ширяться серед громадськості міста і області у зв’язку з завтрашньою акцією протесту «Вставай, Україно!».

Так, за словами народного депутата, деякі інтернет-ЗМІ уже встигли поширити інформацію, начебто, опозиційні партії скуповують студентів, щоб ті на акції були прапороносцями.

– Я категорично заявляю: партія «Батьківщина» ніколи нікого не купувала. У нас достатньо своїх членів партії, які можуть гордо нести прапор «Батьківщини» виходячи зі своїх переконань, а не за гроші. Але я знаю іншу інформацію: влада зараз купує десяток студентів, робить для них наші опозиційні прапори і завтра вони у супроводі «потрібних журналістів» виголошуватимуть відповідні провокаційні заяви. Ще раз хочу наголосити: ці люди не мають ніякого відношення до нашої партії.

Також Василь Тимофійович підкреслив, що одна – вчорашня провокація влади вже потерпіла фіаско. Вчора, Тернопільська ОДА подала в Тернопільський окружний адміністративний суд позов із вимогою заборони 29 березня мирного зібрання громади Тернопільщини. В результаті декілька годинного обговорення, рішення Тернопільського адміністративного суду не заборонило проведення акції, а винесло заборону проводити протестні заходи біля будівель держустанов. Фактично суд заборонив те, чого опозиціонери й не планували:

–       Завтра до Тернополя планують приїхати усі лідери опозиції. І як би влада не намагалася переконати громадськість, начебто серед наших лідерів нема єдності, а також, що, нібито, акцію «Вставай, Україно!» заборонили – я вкотре повторюю: акція відбудеться. Тому я ще раз при нагоді запрошую тернополян і жителів області прийти у п’ятницю, 29 березня, о 16 годині до символічної могили вояків УПА, що на проспекті Степана Бандери у Тернополі, і сказати цій бандитській владі своє рішуче «Ні!».

Василь Деревляний також звернувся до силових структур області та міста з проханням не допустити можливих провокацій, які плануються в обласній адміністрації проти лідерів опозиції та учасників акції.

– Я переконаний, що працівники наших правоохоронних органів докладуть максимум зусиль, щоб акція відбулася з дотриманням законодавства, громадського порядку і без штучно влаштованих ексцесів», – резюмував політик.

Круте медіашоу у Тернополі (онлайн-трансляція)

Похорон колеса та “траурний” пробіг Тернополем перенесли на вихідні