Здаєте житло в оренду – подайте декларацію

Поділитися

У випадку, якщо фізична особа – орендар не є суб’єктом господарювання, то відповідальність за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету несе орендодавець (громадянин, який здає майно в оренду).

Такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем звітного кварталу. Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом року податку та нарахованого податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації, яка подається до 1 травня року, що настає за звітним. Декларацію слід подати до органу ДПС за податковою адресою платника податку. Такий дохід підлягає оподаткуванню за ставками 15% та/або 17%.

Крім того, у разі нотаріального посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості, нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір органу державної податкової служби за податковою адресою платника податку – орендодавця.

Водночас нагадуємо, особливості нарахування (виплати) та оподаткування окремих видів доходів фізичних осіб передбачено ст. 170 розділу IV Податкового кодексу України.

Звертаємо увагу, що вся необхідна інформація з питань декларування доходів розміщена на спеціально створеному банері „Декларування громадянами майнового стану і доходів. Кампанія 2013”, що знаходиться суб – сайті ДПС у Тернопільській області (tr.sts.gov.ua).

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

Перед мітингом у Страсну п`ятницю Свободівці включають на весь центр Тернополя музику

Понад шість тисяч електронних ключів отримали від початку року платники податків Тернопільщини