Звернення Тернопільської обласної організації ВО Свобода до політичних партій, громадських організацій, усіх небайдужих мешканців Терноліщини

Поділитися

«1» березня 2013 року
Політичним партіям,
громадським організаціям,
усім небайдужим мешканцям Тернопільщини

Шановні краяни!

Коли ми говоримо про Тернопілля як патріотичний край, ми висловлюємо певне спільне бачення суспільних цінностей , історії, завдань, які стоять перед українською державою.
Завжди було так, що наш край приймав активну участь не тільки в державотворенні, але й у збереженні національної пам’яті, відстоюванні національних пріоритетів українства.
Тернопільщина заслужено вважається твердинею українського духу та оберегом духовності нашої держави.
Саме на Тернопіллі завершився етап збройного опору більшовицьким окупантам ,та ніколи не припинялася національно-визвольна діяльність. Саме звідси розпочалося відновлення української державності в 90-тих, звідси по всій країні вирушали патріоти переконувати схід, центр, північ, південь та Крим в необхідності підтримки грудневого референдуму про незалежність.
Тернопільщина завжди була на чолі боротьби за Україну! Сьогодні черговий етап визвольних змагань, опору ворогу, що окупував владу, деморалізував населення. Як і наші попередники, ми всі в не простих умовах, коли байдужість та зневіра наших земляків стають поплічниками чужинців, що воліють знищити нашу мову, культуру, історію та державу.
Особлива місія Тернопілля – творення взірця поведінки для всієї української громади, тому справа не тільки і не скільки в нас, а у нашому прикладі для інших.
Саме через це лад в новітній Україні повинен бути наведений, починаючи з нашого благословенного краю.
Ми разом маємо відновити повагу до України, її Конституції та законів, примусити всіх до порядку і відповідальності. Відповідальності до справи, держави, суспільства, нації.
Сьогодні наша область стала мішенню для злочинних – ділків, що переступили через конституційний лад і законний порядок, та намагаються зруйнувати основне право українського народу- самостійно визначати та призначати свою владу. Іншими словами, узурпацію народного волевиявлення, окупаційні сили розпочали з нашого бандерівського краю. Прикриваючись лукавими словами, популізмом та брехнею, вони підміняють національні цінності тимчасовими подачками, шантажують грошима та благами, вводячи в оману громаду, перекручуючи факти та події, полонивши в заручники соціально-економічний розвиток області. Непомітна на перший погляд атака на конституційні права людини в Тернопільщині загрожує руйнуванню залишків державності по всій Україні.
Усвідомивши реальні плани наших ворогів, ми зобов’язані пам’яттю наших попередників, героїв та поколінь, дати рішучу відсіч ворожим зазіханням.
Тут, в патріотичному серці України, ми дамо відповідь про те яким має бути майбутне нашої держави.
Всупереч Конституції та законам України, міжнародним правовим нормам впродовж двох років на території Тернопільської області відбувається системне порушення конституційних прав громадян на волевиявлення, яке полягає в умисному ухиленні членів обласної територіальної виборчої комісії від виконання своїх прямих обов’язків. Незважаючи на ряд рішень судів та Центральної виборчої комісії, якими встановлено протиправний та незаконний характер бездіяльності територіальної виборчої комісії, 19 депутатів обласної ради досі не набули відповідних повноважень, як того вимагає законодавство України.
Сьогодні мешканці Тернопільської області опинилися в ситуації, коли вибір громадян, незалежно від політичного уподобання, став предметом спекуляцій з боку органу, який законодавство наділило виключно організаційними повноваженнями щодо виборчого процесу.
Поширення такої незаконної практики, зокрема злочинної підміни права виборця, призведе до руйнування залишків самоврядування в Україні.
Звертаємося до Вас за підтримкою прагнення відстояти законні інтереси та конституційні права наших громадян. Своєю узгодженою позицією ми зможемо зупинити руйнацію нашої країни.

Запрошуємо Вас взяти участь у зборах громадськості з даного приводу, які відбудуться 4 березня 2013 року 0 17 годині в кабінеті 532 Тернопільської обласної ради. Закликаємо усіх небайдужих до відстоювання законності в Тернопільській області.

Голова ТОО ВО «Свобода»                                               Володимир Стаюра
(067) 362 05 00

«Війна» за Харківську «Просвіту»

Аварія в Мшанці: лобове зіткнення (відео)