Через кинуті яйця в Потапа і Настю Камєнскіх проти тернопільських націоналістів порушили кримінальну справу

Поділитися

ЗВЕРНЕННЯ ДО ІЄРАРХІЇ ТА ДУХОВЕНСТВА УКРАЇНСЬКИХ ЦЕРКОВ НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ

Ні для кого не секрет, що 6 квітня 2013 року Божого у м. Тернополі відбулася націозахисна акція, в ході якої було зірвано концерт відомого русифікаторського дуету Потап і Настя. Націоналістично налаштована молодь зустріла гастролерів-русифікаторів яйцями. Як наслідок, кількох націоналістів було затримано; зараз проти них порушена кримінальна справа і обраний запобіжний захід «домашній арешт».
Уже сам той факт, що в українському, християнському місті Тернополі у часі Великого посту був проведений концерт дуету Потап і Настя, кидає на громаду міста тінь ганьби. Хвала Богу, що знайшлися ті, котрі захистили честь Тернополя своїм націоналістичним чином. Та все ж, залишається смуток із того приводу, що дехто з тернополян прийшов на концерт, заплативши кілька сотень гривень за безкультурне і гріховне видовище. При цьому цілком імовірно, що окремі відвідувачі концерту вважають себе практикуючими християнами, ходять до церкви тощо. А це, в свою чергу, свідчить про те, що в нас є поширеним явище номінального християнства.
Цей прикрий симптом є достатньою підставою для того, щоб духовенство наполегливіше заохочувало вірних ретельніше дотримуватися заповідей Божих і церковних.
Брати участь і підтримувати спрямоване на розпалювання тваринних пристрастей та дебілізацію гугняве «чюмачєчєє» мистецтво для християнина є недоречно і в м’ясниці, а в часі посту – тяжкий гріх.
В цьому контексті закликаємо всечесних отців принагідно інформувати громадськість у проповідях, а при змозі і використовуючи засоби масової комунікації, молитися за несправедливо переслідуваних молодих християн, що подбали про добру славу Тернопілля, підтримати їх морально та матеріально, принаймні в час слідства та очікуваних судів.
Катехизмові тези про те, що на гріх мовчати гріх, та за гріх не карати гріх, зобов’язують кожного християнина, усіх людей доброї волі поборювати зло та його прояви, незважаючи на шалений опір та репресії ворожого, бездуховного і наскрізь антиукраїнського режиму внутрішньої окупації, що панує в Україні.
Слава Ісусу Христу!
Слава Україні!

Голова ТОО ВО “Тризуб” ім. С. Бандери Василь Лабайчук

«Гостинці» з чужого помешкання

Хто кому кум в українській полiтицi