Комісія з питань законності Тернопільської обласної ради просить втручання Комітетів Верховної Ради України у вирішення питання бездіяльності Тернопільської ТВК

Поділитися

На черговому засіданні комісії з питань законності та правової політики Тернопільської обласної ради під головуванням Леоніда Бицюри було розглянуто питання неправомірної бездіяльності ТВК, члени якої всупереч вимогам законодавства і дванадцяти рішень Тернопільського окружного адміністративного суду продовжують утримувати в політичних заручниках громаду області, перешкоджаючи заміщенню 19 депутатів Тернопільської обласної ради.

Комісією було вирішено звернутися до ряду Комітетів Верховної Ради України з клопотанням щодо втручання у ситуацію, що склалася, задля відновлення правового порядку та законності у діяльності місцевої ТВК, а також продовження переговорів з міжнародними структурами та організаціями, з метою громадського впливу на правопорушників.

“Неправомірна бездіяльність ТВК – пряме порушення як національного законодавства, зокрема Конституції, так і міжнародних нормативних актів. Адміністративний суд дав свою принципову оцінку нехтуванню закону безвідповідальними членами ТВК, щодо яких на даний момент вже порушено кримінальні провадження. Оскільки в їх діях проглядається також і порушення ряду положень системи національної безпеки України, що загрожує засадам державності нашої країни, призводить до руйнування самоврядування в Україні, комісія звернулася до восьми Комітетів Верховної Ради України з клопотанням щодо негайного втручання задля поновлення порушених конституційних прав громадян Тернопільщини, приведення діяльності виборчої комісії до вимог законодавства. Ми будемо наполягати на тому, щоб в області було відновлено законність та правовий порядок”,- зазначив голова комісії, депутат обласної ради Леонід Бицюра.

Кременеччина туристична презентована на міжнародній туристичній виставці UITT «УКРАЇНА – Подорожі та Туризм»

Мільйони Хоптяна