Медик вимагав гроші за «інвалідність»

Поділитися

  Бажання збагатити власну кишеню штовхнуло головного лікаря одного з диспансерів Тернопільщини на вчинення протиправного. Медпрацівника затримали «на гарячому» під час отримання хабара.
Співробітники обласного управління боротьби з економічною злочинністю задокументували факт вимагання та отримання хабара керівником одного з диспансерів області. Як з’ясувалося, медик-посадовець хотів отримати винагороду від пацієнта за сприяння у видачі медичного висновку для отримання групи по інвалідності. Свої послуги ескулап оцінив у три з половиною тисячі гривень.
Співробітники УДСБЕЗ перешкодили медику «заробити» на хворому. Під час отримання хабара лікаря затримали, грошові кошти вилучили.
Ласого до грошей медика, відповідно до статті 208 КПК України, затримано, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.
Даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікований за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна. Триває досудове слідство.

У Тернополі в неділю закриють ринок?

Мер лише заговорив про “будівельне питання” на сесії, пікетуючий майдан засвистав ініціативу