«Молода Просвіта» провела духовно-патріотичний квест «Шляхами до святості»

Поділитися

«Жити духовно – означає вірити, що все те, що з нами трапляється, має свій сенс і навчає нас чогось корисного для нашої життєвої мандрівки», – писав Альбісетті. Ці слова зберігають актуальність і зараз.

Наше життя багате на пригоди. Кожна подія вчить нас бути сильнішими, підніматися угору, вміти долати перешкоди, пізнавати себе і своє покликання. Звісно, ці події мають у собі певні труднощі, але завдяки подоланню труднощів і перешкод ми стаємо кращими в очах інших.

З нагоди святкування 1025 річниці Хрещення «Молода Просвіта» на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці провела пізнавально-розважальну гру − духовно-патріотичний Квест «Шляхами до Святості». Учасникам квесту довелося в повній мірі продемонструвати не лише фізичну підготовку, а й свої знання, кмітливість та витривалість, а ще вміння працювати в колективі.

«Будучи учасником команди, я навчилася долати певні перешкоди, зрозуміла ряд своїх недоліків, відчула потребу у подальшій праці над собою та отримала безліч позитивних емоцій. Найбільше, мабуть, запам’яталося завдання із підказкою на найближчій іцвал. З цим словом наша команда придумала кілька варіантів (стіна, фабрика), а виявилося, що слово іцвал варто було прочитати з кінця на початок та, зрештою, усі наші ідеї зійшлися на одному – фабриці подарунків для дітей від Миколая, завдання ми знайшли на сайті ВМГО «Молода Просвіта». Декого на позиціях ледь не прогнали, дехто навіть з дівчатами встиг сфотографуватися, а хтось вивчив карту міста і зрозумів свої недоліки.» – ділиться емоціями після квесту одна із учасниць Оксана Росоловська.

Квест був створений на основі пізнавальної гри, у якій учасники команд мандрували вулицями міста, шукаючи дорогоцінні підказки. На певних позиціях знадобилися знання з історії, математики та логіки. Долаючи перешкоди, хтось падав духом і хотів повернутися додому, але завдяки дружній атмосфері й підтримці команди учасники знову піднімалися і шукали наступні підказки із завданнями. Ця пізнавальна гра дала можливість краще вивчити вулиці, пам’ятники, церкви міста, навчила орієнтуватися на місцевості і ставати дружнішими, багатими на емоції, відчуття взаємодопомоги. Щоб скоріше добратися до фінішу команди бігли не в обхід, а по прямій, не зважаючи на перешкоди під ногами. Шкода ставало агентів, що стояли на позиціях і чекали команд, адже на дворі було прохолодно, та завдяки їм, команди рухалися вперед по своєму маршруту.

Серед 7 команд були і сильні, і слабкі. Деякі команди були краще підготовленні фізично. Вони здолали перешкоди набагато скоріше від тих, що мали слабшу фізичну підготовку. Для всіх команд квест став своєрідним випробуванням та, зрештою, жодна команда не зійшла з дистанції, учасники гри отримали цікаві подарунки.

Переможцями квесту стали учасники «Молодіжного Націоналістичного Конгресу», УМХ(Українська молодь Христові), і команда Pride з християнської молодіжної спільноти “Знамення”. Призами були нагороджені всі учасники, а переможці отримали найцінніші. Серед призів: сертифікати на покупки та знижки у магазинах партнерів, вишукана канцелярія, книги Романа Чихарівського “Святі не вимовляють “р”, книги на духовну тематику видавництва “Свічадо”, а також про життя та праці Йосипа Сліпого, запрошення у Тернопільський драмтеатр, на гала-концерт міжконфесійного фестивалю-конкурсу духовної пісні “Я там, де є благословіння”, а також запрошення у мотузковий парк “Топільче”, що біля “Ковчегу”.

По завершенню квесту всіх чекав запашний чай і купа солодощів, а також веселий мультфільм.

Прес-секретар ТОО ВМГО «Молода Просвіта» – Моргун Олена

У Тернополі зявиться “Заповідний куточок” під цифрою 13

Автономні Націоналісти Тернополя виховували педофіла