На Тернопільщині виявили більше сотні нелегалів

Поділитися

 

З початку цього року  в  області  виявлено 119 трудових нелегалів. Неоформленим працівникам виплачено майже 214тисяч гривень зарплати «в конвертах».

У результаті проведеної роботи, із 53 мешканцями області працедавці уклали трудові угоди. До бюджету додатково сплачено 4,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

За встановлені порушення трудового законодавства до органів прокуратури передано 20 справ та 7 справ – до інспекції праці.

Наголошуємо, що заробітна плата є винагородою, яка обчислюється, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу. Розмір заробітної плати залежить від складності та умов виконуваної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства. Слід також врахувати, що мінімальна заробітна плата, а це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці чи обсяг робіт – є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Нагадаємо, що мінімальна заробітна плата на даний час становить 1147 грн.

 

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

 

Міська влада Тернополя виділяє близько 40 тисяч гривень не на ремонт доріг а на замовний рейтинг!?

У Тернополі злодій-варвар не лише обікрав храм, а й ледь не спричинив там пожежі