Підлеглі Арбузова у Тернополі провели флеш-моб

Поділитися

 Декларуй. Україну будуй! Флеш-моб під такою назвою провели фахівці Тернопільської об’єднаної ДПІ спільно з волонтерами податкової служби нещодавно. В такий спосіб податківці вирішили нагадати тернополянам та гостям міста про необхідність поспішити задекларувати доходи. Адже до завершення деклараційної кампанії залишилося менше двох тижнів.

Студенти Тернопільського національного економічного університету, які є волонтерками, роз’яснювали зустрічним про можливість скористатися податковою знижкою, заявити про продаж рухомого та нерухомого майна, отримання спадщини, інвестиційного прибутку, легалізувати іноземні доходи. Вони також розповсюдили друковану продукцію: календарики та листівки з інформацією про порядок подання декларації. Як зізналися помічники податківців, участь у волонтерському русі – це можливість апробації своїх практичних навичок та знань, спроба відчути себе податківцем, зрозуміти наскільки близькі теорія і практика.

Самі тернополяни позитивно відгукнулися про такий спосіб донесення інформації. Як зізналася студентка Валентина, її мати ще у грудні подала декларацію, аби скористатися податковою знижкою за навчання дочки. „Приємно, що податкова служба надає можливість повернути надмірно сплачений податок на доходи, – сказала вона. – Можливо не всім відомо по таке повернення. Тому дуже добре, що податківці активізовують роз’яснювальну роботу в такий оригінальний спосіб.”

До речі, як повідомив заступник начальника інспекції Василь Кравець, з початку року майже 2600 мешканців Тернополя і Тернопільського району подали декларації про доходи. Вони задекларували статків на суму 109,4 млн. грн. Їм належить сплатити майже 3,4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. „Найчастіше громадяни декларують доходи, отримані у вигляді спадщини –  464 особи на суму 47,2 млн. грн., та від продажу рухомого і нерухомого майна – 272 особи на 32,2 млн. грн., – розповів Василь Тарасович. – Вони сплатять до бюджету відповідно 1,2 млн. грн. та 851,2 тис. грн. податку.” Посадовець також висловив сподівання, що в останні дні деклараційної кампанії кількість бажаючих легалізувати свої доходи зросте.

Нагадуємо, що останній день подання декларації про майновий стан і доходи громадянами за 2012 рік закінчується 30 квітня 2013 року.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

Ти креативний та енергійний? Тоді конкурс бізнес-планів та соціальних проектів саме для Тебе!

Завтра головний аграрій Тернопільщини розкаже про нову забаганку губернатора