Подбайте про безпеку двоколісного транспорту

Поділитися

Ласі до чужого майна не надто перебірливі. Крадуть усе, що ненадійно зберігається і на чому можна швидко збагатитися. Попит крадіїв на двоколісні транспортні засоби зростає у весняно-літній період. Найчастіше крадуть з під’їздів будинків, з-під крамниць чи інших громадських закладів.

Нещодавно через свою безпечність потерпів 38-річний тернополян. У чоловіка викрали велосипед марки «Дайман-Бек», якого він залишив у під’їзді на сходовій площадці. Вартість двоколісного транспортного засобу близько трьох тисяч гривень. 

 


Схожа історія трапилася із мешканкою обласного центру. У неї з багатоповерхівки по вулиці Лепкого невідомий поцупив велосипед, який вона залишила без нагляду на сходовій площадці першого поверху. Потерпіла оцінила втрату у тисячу гривень. Працівники міліції вживають заходів, аби розшукати крадіїв та повернути велосипеди власникам.
Залишаючи транспортні засоби у під’їзді, люди впевнені у їх цілковитій безпеці. На жаль, це не так. Для того, щоб викрасти двоколісник багато часу не потрібно. Злодіям, які спеціалізуються на таких крадіжках, достатньою лише декількох хвилин, аби здійснити задумане.
Працівники міліції звертаються до усіх власників двоколісних транспортних засобів з проханням подбати про безпеку власного майна. І нагадують про елементарні правила безпеки:
– не залишайте велосипеди без нагляду у під’їздах будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях;
– прикріплюйте свої транспортні засоби спеціальним замком до металевих турнікетів, поручнів;
– якщо виникла необхідність залишити без нагляду двоколісного «друга», попросіть тих, кому довіряєте, приглянути за ним;
– коли вам пропонують придбати велосипед за низькою ціною, засумнівайтеся, чи бува він не крадений. Повідомте про це правоохоронців.
Якщо ж ви все-таки потерпіли від злочину, працівники міліції радять не зволікати – терміново телефонувати на номер 102. «Гарячими слідами» можна не лише розкрити крадіжку, але й повернути втрачене майно.

Вони отримали можливість почути… не лише очима

У Тернополі вшанували геніального поета Ярослава Павуляка (відео, фоторепортаж)