Тернопільські інспектори під час ревізії Теребовлянського міського бюджету виявили фінансові порушення, що призвели до втрат 289 тис. грн

Поділитися

Ревізія бюджету міста Теребовля, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявила порушення фінансової дисципліни що призвели до втрат майже 289 тис. грн.

Так, відповідно до виконання бюджету за доходами, що враховуються при розрахунках міжбюджетних трансфертів, Теребовлянська міська рада у минулі роки не перерахувала до районного бюджету певну суму. Утім, зроблено це було лише частково: районний бюджет недоотримав близько 188 тис. грн.

Наступне порушення стосується досить поширеної, на жаль, органами місцевого самоврядування передачі землі суб’єктам господарювання без укладання договорів у безоплатне користування. А це, фактично, суперечить Земельному кодексу України. З цієї причини Теребовлянська міська рада втратила майже 68 тис. грн

Але навіть укладені договори не гарантують надходження до міського бюджету. Зокрема, деякі підприємці, користуючись халатним ставленням працівників виконавчих органів міської ради до контролю за сплатою внесків, не сплатили до спеціального цільового фонду міста Теребовля близько 33 тис. грн. Мова йде про кошти пайової участі, які спрямовуються на розвиток інфраструктури міста.

Ще 10 тис. грн Теребовлянський міський бюджет втратив через банальне завищення вартості ремонтно-будівельних робіт.

За наслідками ревізії на 4 посадових осіб Теребовлянської міської ради складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Інформацію про виявлені фінансові порушення направлено в правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області

Як сьогодні у Тернополі “розпинатимуть” мера (онлайн-трансляція)

Як губернатор приперся з комп’ютером на захід мера Тернополя