В Тернополі відкрилася «Школа писанкарства»

Поділитися

28 квітня 2013 року за ініціативи свободівця, депутата Тернопільської міської ради Михайло Сиротюка, та Тернопільської міської організації ВО «Свобода» в Тернополі відкрилася «Школа писанкарства». Навчання проводяться в приміщенні 26-ї школи на масиві «Сонячний».

Писати писанки охочих виявилося чимало, – було багато молоді, люди приходили цілими сім’ями. Більшість вперше в житті мали можливість відчути себе майстром з розписування великодніх яєць писачком (писачок – спеціально виготовлений інструмент для нанесення воску на поверхню яйця).

Зазначимо, що навчання викликало захоплення в учасників. На писанках знайшли своє відображення дубовий листок, сонце і ружа, грабельки, блискавки та ряд інших українських автентичних орнаментів і знаків. Усі учасники залишились задоволеними, адже додому повертались з різноорнаментними писаночками.

«Саме у вербну неділю залишивши позаду домашні клопоти, традиційно писали писанки, як символ сонця; життя, його безсмертя; любові і краси; весняного відродження; добра, щастя, радості. В період радянської окупації розпис по яйці був забороненим, адже у народу потрібно було відібрати найсвятіше – його віру. І я безмежно радий що українські звичаї не забуті, що сьогодні ми відроджуємо традиційне для українців писанкарство. Хотів би подякувати усім хто сьогодні після церковних богослужінь завітав у нашу школу писанкарства», – зазначив ініціатор створення школи писанкарства, депутат Тернопільської міської ради по округу №27 Михайло Сиротюк.

Довідка: Усі хто ще бажає навчитись розписувати писанки до Великодня запрошуються у нашу «Школу писанкарства» 30 квітня о 17.00 (26-та школа 202 кабінет). Навчання проводяться безкоштовно. Тел. для довідок 097-70-05-435.

Свободівці прикриватимуть мера-корупціонера?

Тернопільскі електробайкери відкрили пляжний сезон (відео)