Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області у відділі освіти Борщівської районної державної адміністрації виявили більше 395 тис. гривень фінансових втрат

Поділитися

Ревізія, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявила порушення фінансової дисципліни що призвели до втрат на суму більше 395 тис. гривень.

Більше 115 тис. гривень фінансових втрат, виявлених у відділі освіти, стосуються порушень з нарахування та виплати заробітної плати. Мова йде про неправильне визначення стажу педагогічної роботи та неправильне нарахування відпускних.

Також встановлено, що в ревізійному періоді, кошти, утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках за минулі роки, в загальній сумі майже 130 тис. гривень не перераховано до бюджету.

Інспекторами також було виявлено розбіжність між показниками лічильників з обліку газу та даними звітів за фактично спожитий об’єм, тобто відділ освіти провів оплату за не отримані послуги з газопостачання, що призвело до збитків на загальну суму більше 33 тис. гривень.

Ревізією також виявлено недоотримання плати за оренду приміщення від орендарів, що призвело до втрат на суму майже 100 тис грн.

Також інспекторами було виявлено порушення пов’язане з завищенням вартості ремонтно-будівельних робіт. Внаслідок цього, відділу освіти завдано збитків на загальну суму більше 16 тис. гривень.

Крім того, ревізією встановлено недоотримання працівниками заробітної плати на суму майже 160 тис. гривень, внаслідок не проведення коригувань на коефіцієнти підвищення посадових окладів.

В ході ревізії було забезпечено відшкодування збитків на загальну суму 120 тис. гривень та усунуто інших порушень фінансової дисципліни на суму майже 280 тис. гривень.

За допущені фінансові порушення на 24-х працівників відділу освіти складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Начальнику відділу освіти направлено вимоги про усунення порушень.

Про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи, повідомляє прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області

Правда про молодіжну підпільну організацію “МЕТА” (ОУН) у місті Скалаті

У Тернополі знову “чешуть язиками” про 9 травня