Герої України закликають Президента звільнити Ю.Тимошенко

Поділитися

        Герої України В’ячеслав Брюховецький, Сергій Бондарчук та Левко Лук’яненко звернулись до Президента України Віктора Януковича з проханням здійснити помилування Юлії Володимирівни Тимошенко.

        Підписанти листа мотивують своє прохання тим, що ув’язнення Юлії Тимошенко негативним чином позначається на авторитеті української влади як у середині країни, так і закордоном. “Збитки, завдані Україні «газовими угодами», підписаними у 2009-му році, є наслідком не лише помилкових дій тодішньої української влади, але, насамперед, агресивної та несправедливої торговельної політики корпорації «Газпром», – йдеться у листі.

          Герої України вважають, що помилування Юлії Тимошенко буде гідним і правильним кроком, який продемонструє прихильність керівництва держави принципам європейського гуманізму та християнського милосердя, сприятиме просуванню України на шляху європейської інтеграції. “Нинішній рік є визначальним для нашої країни у питанні підписання угоди про Асоціацію з Європейським Союзом. А цей цивілізаційний і світоглядний вибір має підтримку переважної більшості українського суспільства.”

        В.Брюховецький, Л.Лук’яненко та С.Бондарчук висловили сподівання, що Президент ширше застосовуватиме свої конституційні повноваження щодо помилування осіб, перебування яких на свободі не становить суспільної небезпеки та є доцільним за медичними, соціальними та правовим показниками. “Тому, просимо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, як Главу Української держави, йдеться у листі , на підставі п. 27 ч. 1 статті 106 Конституції України та ч. 1 статті 87 Кримінального кодексу України помилувати Юлію Володимирівну Тимошенко і звільнити її від відбуття покарання.”

            Коментуючи мотиви скерування цієї заяви, Сергій Бондарчук зазначив: “Листа ми готували раніше, однак оприлюднили його саме сьогодні, після того, як Європейська комісія, схваливши проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною, наголосила на необхідності створення українською владою необхідних політичних умов. Ключовою умовою є звільнення Юлії Тимошенко, яка стала жертвою вибіркового політично мотивованого правосуддя. Україна немає права втратити шанс на європейську перспективу. Тому і владі, і опозиції, і громадському середовищу необхідно усунути усі перешкоди на європейському  шляху”.

Як Микола Мельниченко “пролетів” з Москалем

18 травня у Тернополі відбудеться V Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль