Марія Палуб’як – заслужений юрист України

Поділитися

7 березня 2013 року Президентом України видано Указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного жіночого дня». Відповідно до Указу почесне звання «Заслужений Юрист України» присвоєно Палуб’як Марії Іванівні – судді Бережанського районного суду Тернопільської області у відставці.
Марія Іванівна народилась 6 червня 1945 року в м. Мерефа Харківської області. Батько Іван Андрійович загинув підчас Великої Вітчизняної війни, а матір Анастасія Філімонівна, померла в 1955 році. Через такі важкі сімейні обставини Марія Іванівна виховувалась у дитячих будинках, а пізніше в школі-інтернаті Тернопільської області. В 1964 році закінчила середню школу. За рік по тому одружилася і в шлюбі народилося п’ятеро дітей, усі дівчатка.

Після закінчення школи, два роки працювала кондуктором Бережанського автопідприємства, у 1966 році влаштувалася секретарем судового засідання Бережанського райнарсуду Міністерства юстиції УРСР. А вже в січні 1967 року була прийнята на посаду діловода громадського харчування Бережан, де через 5 років була переведена на посаду інспектора по кадрах громадського харчування. Одночасно з роботою, навчалась заочно на юридичному факультеті Львівського університету імені Івана Франка, який закінчила в червні 1975 року. Після закінчення університету Марію Іванівну перевели на посаду юрисконсульта райзаготконтори Бережан.

1978 року була прийнята на посаду секретаря судового засідання Бережанського райнарсуду. І в цьому ж році Марію Іванівну обрали суддею, де вона і пропрацювала 28 років.

Впродовж усього суддівського шляху Марія Іванівна проявила себе як високопрофесійний працівник сфери правосуддя. Вона своєчасно, справедливо та законно вирішувала судові справи, з дотриманням засад і правил судочинства.

Колектив апеляційного суду Тернопільської області та Бережанський районний суд щиро вітає шановану суддю та колегу Палуб’як Марію Іванівну із таким почесним званням.

Сташків Б.І.

В.о. голови апеляційного суду Тернопільської області

Як знімали найскандальніший ролик України

Перший заступник головного податківця Тернопільщини носить швейцарський годинник за 41 тисячу!