Олексій Кайда зареєстрував законопроект про встановлення Дня матері та Дня української вишиванки офіційним святковим днем

Поділитися

Народний депутат України Олексій Кайда зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» (щодо встановлення святкового дня – Дня Матері – Дня української вишиванки). Зокрема у документі йдеться про включення Дня матері та Дня української вишиванки до переліку святкових днів, передбаченого Кодексом законів про працю України.
«У поєднанні двох свят – Дня матері та Дня української вишиванки є багато символічного. Адже вишиванка в українців завжди асоціюється із матір’ю. Саме мати вишиває дитині першу вишиванку, передаючи їй разом із узором українську душу», – зазначив свободівець.
Народний депутат наголосив, що система державних свят є одним з чинників формування національної ідентичності. «Саме тому встановлення Дня матері та Дня української вишиванки святковим днем та урочисте відзначення на державному рівні сприятиме формуванню свідомості нового покоління та демонструванню цінностей, які є пріоритетними для держави», – сказав Олексій Кайда.
Нагадаємо, 12 травня 2013 року під час VI Всеукраїнського фестивалю національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки» організатори заходу передали Олексію Кайді звернення від учасників дійства про встановлення Дня української вишиванки офіційним державним святом.

Суд визнав винними активістів, що встановлювали намети на Софіївській площі

Ярослав Джоджик: «РУХ зупинить панування лівої ідеології в українському політикумі»