Про ставки податку на нерухомість можна дізнатися за допомогою Інтернету

Поділитися

 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, передбачений Податковим кодексом України та діє з 1 січня 2013 року.

Його платниками є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають у власності житлову нерухомість. Така нерухомість оподатковується відповідно до ставок податку, встановлених сільською, селищною або міською радою. Для квартир, житлова площа яких складає 240 і менше квадратних метрів, та житлових будинків із житловою площею не більше 500 квадратних метрів ставка податку не перевищуватиме 1% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня звітного року (станом на 01.01.2013 р. – 1147 грн.). Якщо ж житлова площа перевищує згадані показники – ставка податку становитиме 2,7% від розміру вказаної мінімальної заробітної плати.

Інформація про ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки щодо кожного населеного пункту Тернопільської області розміщена на http://tr.sts.gov.ua/rishennya-mistsevih-rad-/mistsevi-podatki-ta-zbori/podatok-na-neruhome-mayno–vidminne-vi/.

Зверніть увагу, що при нарахуванні податку на нерухомість враховується зменшення, яке надається один раз на базовий податковий період, тобто рік, до одного об’єкта нерухомості за вибором, якщо їх декілька у власності: для квартир до 120 квадратних метрів, для жилих будинків до 250 квадратних метрів. Іншими словами, податок на нерухомість нараховується на житлову площу, яка перевищує, ці показники.

Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період (тобто рік) і застосовується до об’єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа – платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об’єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.

Декларацію з акцизного податку слід подати не пізніше 20 травня 2013 року

Наявність ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями не дає права торгувати оптом