Прокуратурою подано позови до суду щодо визнання незаконними та скасування рішень сесії Тернопільської міської ради з питань земельних відносин

Поділитися

 

Інтернет-газета "ПРО ВСЕ" пропонує "свою версію" засідання - комікс, який не має нічого спільного з реальним життям. Усі персонажі - видумані, будь-яке співпадіння - випадкове

Органами прокуратури області, за наявності підстав для прокурорського реагування, постійно вживаються заходи до скасування чи приведення у відповідність до вимог закону рішень органів влади та  місцевого самоврядування

 Як повідомлялось раніше, 29 квітня поточного року прокуратурою Тернопільської області організовано та проведено круглий стіл щодо окремих проблемних питань забудови міста Тернополя. На захід запрошувались представники місцевих засобів масової інформації.

Зокрема, під час зустрічі обговорювалось питання законності прийнятих міською радою рішень стосовно передачі комунальному підприємству Тернопільської міської ради земельної ділянки на вулиці Текстильній в місті Тернополі, де в даний час розташовані металеві гаражі мешканців обласного центру, в тому числі, членів гаражного кооперативу «Аляска авто».

З метою інформування про прийняті рішення за результатами засідання круглого столу, прокуратура області повідомляє, що законність рішення ради № 6/30/1 від 22.03.13 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 5,7575 га для будівництва та обслуговування гаражів за адресою вул.Текстильна КП фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» Тернопільської міської ради» перевірено.

За результатами перевірки прокуратурою м.Тернополя подано позов до суду про визнання його незаконним та скасування.

Також, вжито заходів цивільно-правового характеру до визнання недійсним та скасування рішення Тернопільської міської ради від 06.07.2012 року №6/22/115 «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,60 га під будівництво об’єктів соціально-культурного призначення за  адресою Майдан Перемоги у м.Тернополі КП фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» Тернопільської міської ради» та від 23.11.2012 року № 6/26/47, яким внесено зміни до вищевказаного рішення.

Окрім цього, широкого резонансу набули питання законності проведення підготовчих робіт до будівництва багатоквартирного житлового будинку за адресою вул. Гетьмана П.Орлика поблизу церкви святих Володимира і Ольги.

Перевіркою встановлено, що управлінням містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки за вказаною адресою для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення видано релігійній громаді «Парафія святих Володимира і Ольги» Тернопільсько – Зборівської Єпархії УГКЦ всупереч вимог Законів України «Про основи містобудування» та «Про регулювання містобудівної діяльності».

Прокуратурою міста Тернополя Тернопільському міському голові внесено подання із вимогою скасувати видані містобудівні умови та обмеження.

Перевірки з питань додержання вимог земельного та містобудівного законодавства, насамперед при прийнятті рішень органами влади та місцевого  самоврядування, тривають.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Вистава від тернопільської прокуратури за мотивами побрехеньок міської ради

Володимир Чубатий – голова громадської ради

Король дороги у Тернополі (відео)