Рішення сесії Тернопільської міської ради від 9 травня 2013 року прокуратурою оскаржено в суді

Поділитися

 

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 09.05.2013 року дію рішення Тернопільської міської ради № 6/п32/1 від 09.05.2013 року «Про заборону розміщення радянської та нацистської символіки в м.Тернополі» зупинено

Зокрема, на засіданні тридцять другої сесії Тернопільської міської ради шостого скликання  09 травня 2013 року прийнято рішення № 6/п32/1 «Про заборону розміщення радянської та нацистської символіки в м.Тернополі».

Окрім заборони використання вказаної символіки під час масових заходів та її розміщення на будівлях, спорудах підприємств, установ, організацій, житлових будинках в м.Тернополі, визначено також щорічно 8 травня приспускати Державний прапор України з траурною стрічкою на всіх будівлях м.Тернополя, незалежно від форм власності.

Нагадаємо, що аналогічного змісту розпорядження щодо використання 08 травня Державного прапора України прийняті в.о. Тернопільського міського голови 30 квітня та 08 травня поточного року, законність яких вже є предметом судового розгляду.

Враховуючи, що прийняте рішення суперечить вимогам Конституції України, Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та прийняті з перевищенням наданих органу місцевого самоврядування повноважень, прокуратурою міста Тернополя до Тернопільського окружного адміністративного суду скеровано позов про зупинення його дії, визнання незаконним та скасування.  

Ухвалою суду від 09.05.2013 року дію рішення Тернопільської міської ради зупинено. У зв’язку з цим оскаржуваний акт органу місцевого самоврядування не підлягає виконанню до прийняття судом рішення у справі по суті.

  

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Головко в Тернополі кинув в натовп людей димову шашку

Гуляння від Los Colorados з нагоди 6 рочків у столичному клубі “Caribbean”