Тернопільський нардеп розробив закон «Про визнання Організації Українських Націоналістів і Української Повстанcької Армії воюючою стороною у Другій світовій війні за свободу і незалежність України»

Поділитися

Народні депутати України від партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко,  Іван Стойко та Олег Медуниця 23 травня 2013 року у День Героїв подали до Верховної Ради України проект Закону України «Про визнання Організації Українських Націоналістів і Української Повстанcької Армії воюючою стороною у Другій світовій війні за свободу і незалежність України».

«Наш законопроект спрямований на відновлення історичної справедливості та має на меті ліквідацію наслідків беззаконня та свавілля, допущених у свій час керівництвом Союзу РСР і Української РСР, а також поновлення  громадянських  прав  членів ОУН і вояків УПА», – зазначив у коментарі до законопроекту голова партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко.

Законопроект визначає боротьбу членів Організації Українських Націоналістів (ОУН) та вояків Української Повстанcької Армії (УПА) за свободу і незалежність України в період з вересня 1939 року до кінця 1956 року національно-визвольною боротьбою ( стаття 2) та визначає ОУН та УПА воюючою стороною за незалежність України у Другій світовій війні  ( стаття 1).

Відповідно до законопроекту, на колишніх вояків Української Повстанської Армії поширюються статус учасників бойових дій та пільги, передбачені Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” для учасників бойових дій.

Тернопільська міська рада примусово вигнала на День героїв держслужбовців. Люди дуюмать, що відзначають день пам`яты голодомору

У Тернополі вже грабують іномарки посеред білого дня (фото, відео)