Дивний дощ у Тернополі

Поділитися
Зимові побрехеньки плавно перейшли в літні, що ніколи в Тернополі не падали такі дощі. За що ж так "свободівців" карають небеса?

16 хвилин тому у Тернополі розпочався сильний дощ. Раптовий шквал. Але тільки на масиві “Сонячному”. На “Дружбі”, біля педагогічного університету, навіть не було ще підозри на природню стихію. Але за 15 хвилин стихітихія добралась і в найзатишніший Тернополя. Місто, напевно, вже знову затопило. На бульварі Просвіти “дощівка” теще вище бардюрів, а грім лупить так, що аж сигналізації машин включаються.


P.S. У 14.49 злива припинилась раптово, як і почалась. Лише віддалений грім ще нагадує, що була сильна злива. І дощова вода, яка знову тестує владу на профпредатність у комунальній сфері

А тим часом

Європа продовжує швидко тонути і вже рахує перші жертви

Низка європейських держав потерпають від повеней. У результаті сильних повеней у Європі загинули щонайменше четверо людей. Крім того, восьмеро людей зникли безвісти. Через зливи Дунай та інші центральні європейські річки вийшли з берегів, що призвело до затоплення багатьох регіонів. Найбільш постраждали федеральні землі південної Німеччини: Саксонія, Тюрінгія, Баварія і Баден-Вюртемберг повідомляє tsn.ua

Вода в німецькому місті Пассау, яке найсильніше постраждало від повені, піднялася до історичного максимуму в 12,2 м. “Найвищого рівня вода сягне 4 червня, до цієї дати вона буде лише прибувати”, – заявив дослідник з центру сповіщення про повені федеральної землі Рейнланд-Пфальц. Раніше був введений режим надзвичайного стану в Чехії. Складна ситуація склалась також в Швейцарії і Австрії.

У Ланівцях скандал – дитина втопилась біля рятувальної станції

Sinoptik: Погода в Тернополі та Тернопільській області на вівторок, 4 червня