Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області у відділі освіти Козівської районної державної адміністрації виявили більше 180 тис. гривень фінансових втрат

Поділитися

Тернопільські державні фінансові інспектори провели ревізію фінансово-господарської діяльності у відділі освіти Козівської районної державної адміністрації і виявили порушення, що призвели до втрат на суму більше 180 тис. гривень.

Інспекторами було виявлено порушення Бюджетного кодексу України, згідно з яким кошти, утримані із заробітної плати після її перерахунку, мають бути повернуті у бюджет. Однак, бухгалтерією відділу освіти цього не було зроблено і тому бюджет недоотримав майже 62 тис. гривень доходів.

Перевіркою також виявлено порушення щодо незаконного нарахування та виплати відрядних, неправильного нарахування компенсації за невикористану відпустку тощо. Загалом ревізією встановлено зайві виплати заробітної плати із зайвим перерахуванням до Пенсійного фонду України єдиного соціального внеску на суму більше 7 тис. гривень.

Інспекторами також виявлено, що орендарями не проведено відшкодування експлуатаційних витрат на утримання орендованого майна в загальній сумі більше 53 тис. гривень.

Також встановлено, що за рахунок коштів районного бюджету було проведено оплату комунальних послуг (використання теплоенергії та електроенергії), які повинні здійснюватись із державного бюджету на суму майже 24 тис. гривень, завищення вартості ремонтно-будівельних робіт на суму 18 тис. гривень, нарахування страхових внесків до Пенсійного фонду України на фонд заробітної плати працюючого інваліда за завищеною ставкою на загальну суму більше 9 тис. гривень, зайве списання пального та продуктів харчування на суму 6 тис. гривень.

В ході ревізії відшкодовано майже 114 тис. гривень.

За результатами ревізії 13 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

До установи застосовано фінансову санкцію – зупинення операцій з бюджетними коштами.

За наслідками ревізії начальнику відділу освіти надіслано обов’язкові вимоги щодо повного усунення виявлених порушень та недопущення їх в майбутньому.

Про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

Чи переживуть українські корови 2015 рік?

У Кайди і Головка заберуть чесно зароблені в олігархів кошти?