Як у Тернополі батьки захищають дитсадок від анонімного мецената

Поділитися

Ну не вміє чи не хоче у Тернополі влада поважати своїх людей. Здавалось би, у міській раді свої хлопці-патріоти з “Свободи” працюють. Національні і християнські цінності сповідують. Чого ще хотіти? Виявляється, елементарного порядку і поваги до людей.  Тернополянам набридли постійні земельно-будівельні скандали, закриття поліклінік, безкінечні реорганізації і т.п. Після трьох років правління Сергія Надала і його команди люди вже на холодне дують.




Вчорао 17 годині у садочку №16 на масиві “Дружба” у Тернополі відбулися збори батьків. Спільно з вихователями мами і татусі занепокоєні що це за такий інвестор з’явився, що хоче і садочок відремонтувати, і комунікації провести, вікна-двері поміняти і за це нічого не мати. Лише 20% наповнення груп віддати дітям працівників їхньої компанії. Батьки не вірять, що все робиться просто так. Завідуюча садочком Галина Герасименко, яка або не знає усієї ситуації досконало, або не повідомляє батькам усієї інформації. Як тільки на збори зайшли журналісти, почали витягати фото і відеокамери,  керівник закладу підняла шум хто це запросив пресу, для чого. Люди відповіли їй адекватно. Перелякана завідуюча змушена була продовжити збори. Виявилось, що є якийсь фонд, точної назва сказати не змогли, який оглядає садочки і хоче зробити “щось добре” одному з них. Батьки того блага не хочуть, бо бояться, що садок стане приватним, можливо, збільшать оплату, можливо, згодом не буде просто місця їхнім дітям або за кілька років взагалі садочок №16 буде взагалі не дитсадочком.

Того ж дня, напередодні зборів, близько обідньої пори, до садочку приїжджала начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. Після її оглядин і розмов з вихователями в останніх виникла паніка, що вони просто втратять роботу. На збори ж батьки пані Похиляк не приїхала, хоч у телефонному режимі із завідуючою була протягом всього часу.

Щоб вивчити ситуацію досконало, батьківські збори вирішили написати заяву до міського голови Тернополя, до прокурора міста і керівника міського управління освіти (див. останнє відео)

Журналіст “ПРО ВСЕ” поспілкувався також із завідуючою садочка. Жінка, як керівник закладу, розповіла наступне (слухайте аудіо)  http://www.ex.ua/view_storage/110447824200

Меру Тернополя і прокурору написали батьки із садочка №16: зустріч із ЗМІ – сьогодні

Що сьогодні скажуть батьки садочка №16 меру Тернополя