Найкращий вуз на Тернопільщині займає лише 29 місце в Україні

Поділитися

Найавторитетніший тижневик України “Дзеркало тижня”  оприлюднив ТОП-200 кращих вузів України. До рейтингу увійшло 5 вузів Тернопілля. Найвищий рейтинг має Тернопільський національний технічний університет імені Пулюя. Він на 29 місці. На другому місці – вуз Віктора Ющенка – економічний університет – 37 місце.
Решта вузів нашого краю навіть не потрапили до сотні: педагогічний університет імені Гнатюка на 108 місці хоч і має статус національного, медичний університет імені Горбачевського без статусу національного на 109 місці. І потрапив до рейтингу  Кременецький обласний гуманітарно-педагогічний інститут імені Тараса Шевченка- 199 місце. Інші “шараськіні кантори”, які роблять бізнес на освіті не спромоглися вклинитись у ці дві сотні.

Пальму першості у рейтингу тримає Національний технічний університет України, другий –  також столичний університет імені Т.Шевчека, а третій – Харківський національний університет Каразіна. Він відтіснив на 4 місце Києво-Могилянський виш. Медуніверситет імені Богомольця замикає чільну 5-ку.

З наших сусідів – найвище, 8 місце, зайняла Львівська політехніка. Львівський університет ім. Франка – 14-й, а Чернівецький університет імені Федьковича аж 38. Івано-Франківський університет нафти і газу посів 39 місце.

Прикарпатський національний університет ім. Стефаника зайняв 41 місце. Івано-Франківський медичний університет потужно випередив наш тернопільський “оплот кучмізму і янучарству” і успішно посів 42 місце.

Загалом, складається враження, що окрім здобуття технічної освіти, в Тернополі не варто марнувати 5 років студентського життя. Навіть відносно високе місце економічного університету нівелюється вимогами деканів здавати гроші на державні екзамени.

Переглянути рейтинг можна тут

Чи приймуть до «Батьківщини» тернопільських «фронтовиків»?

Комарницький Михайло з Тернополя кращий столяр-будівельник в Україні!