Он-лайн добрався і до членів виборчих комісій

Поділитися

 

У Тернополі презентували новостворену он-лайн систему навчання членів виборчих комісій. У готелі «Тернопіль» 12 червня її представив Координатор проектів ОБСЄ в Україні та ЦВК за організаційної підтримки ВГО «Комітет виборців України».  

Розробники програми наголосили, що вона дасть можливість охопити навчанням велику кількість членів виборчих комісій. Так, приміром, за сприяння ОБСЄ до президентських виборів 2010 року було навчено 35% членів окружних виборчих комісій. Зрозуміло, що власні навчання проводили для своїх представників і партії та кандидати. Однак, цифри показують, що вкрай необхідно створити таку систему, щоб навчання проводилися уніфіковано.  І вирішити цю проблему можна саме завдяки он-лайн навчанням.

Під час заходу керівний склад територіальних та окружних виборчих комісій, представники місцевих осередків політичних партій, громадських  організацій та ЗМІ, експерти з питань виборів  ознайомитися з можливостями ресурсу, який спрямований на підготовку працівників виборчкомів з проведення виборів народних депутатів України. Однак у перспективі ця система може використовуватися для проведення навчання на будь-яких виборах в Україні.

Конференція “Незалежний та дієвий парламент – гарантія демократичного прогресу та євроінтеграційних перспектив України”

У Бережанській центральній районній комунальній лікарні з коштами крутили, щоб вижити, а ревізори кажуть…