Прокуратурою приділяється особлива увага питанням додержання законів щодо захисту прав і свобод дітей

Поділитися

 

Органами прокуратури області проведено перевірки щодо суворого додержання органами внутрішніх справ прав і свобод неповнолітніхпри притягненні їх до адміністративної відповідальності, у ході яких встановлено непоодинокі порушення.

 

Зокрема, прокурорськими перевірками виявлено факти адміністративного затримання неповнолітніх порушників без складання протоколу; несвоєчасного надіслання або не надіслання адміністративних справ до суду; винесення постанов про адміністративні правопорушення неуповноваженими особами; невжиття заходів щодо попередження вчинення дітьми адміністративних правопорушень тощо.

Для прикладу, Тернопільським міським відділом міліції вирішувалося питання адміністративної відповідальності дітей, у той час, коли вказане питання віднесено до виключної компетенції суду.

На даний час незаконні постанови, винесені правоохоронцями, скасовано.

Окрім того, встановлено, що упродовж поточного року стосовно дітей складено понад 350 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень за куріння та розпивання алкогольних і слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях.

Разом з тим, за продаж дітям вказаної продукції складено лише 62 адмінпротоколи та надіслано тільки 11 матеріалів для прийняття стосовно суб’єктів господарювання, які продали неповнолітнім тютюнові та алкогольні вироби, рішення щодо накладення фінансових санкцій та можливого анулювання ліцензій.

За результатами проведених перевірок, органами прокуратури області у травні поточного року внесено 19 подань, ініційовано питання про притягнення до відповідальності 24 посадових осіб органів внутрішніх справ, з вини яких допущені зазначені порушення.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Мобільний оператор України закликає тернополян до… міграції?

Кайда “наїхав” на Гуту