Щоб дитина поїхала в літній табір, треба 1500 гривень доплатити

Поділитися

У попередні роки освітяни Тернопільщини, які отримують злиденну зарплатню за свою нелегку роботу, могли хоч за рахунок профспілки відправити своїх діток оздоровитись у літні відпочинкові табори. Цього року – дзуськи! Щоб прилаштувати дитину на три тижні, наприклад, в Лановецькому районі треба заплатити 1500 гривень. За такі гроші ліпше дитину відправити у Болгарію чи Туніс,- насміхають з місцевих здравниць педагоги.

Путівок для оздоровлення дітей із північних регіонів Житомирщини цього року немає.

Після тендеру, проведеного Міністерством соціальної політики, діти Коростеня не їдуть на лікування, хоча регіон постраждав він аварії на Чорнобильській АЕС, переконують пікетувальники в Коростені.

Через плакати люди звертаються до міністра Королевської, аби встановити справедливість. У палатках коростенці сидять вже 4 день.

Віталій Юшкевич, голова Коростенької громадської організації «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» каже, що в день захисту дітей мали надію, що для дітей таки знайдуть путівки. Але ситуація з місця не зрушилась, і пікетувальники і далі продовжують жити у наметовому містечку.

«У нас в Коростені 3 тисячі дітей стоять на обліку як постраждалі від аварії на ЧАЕС, 120 дітей-інвалідів. Тому ми вимагаємо, щоб для них знайшли путівки і відправили на оздоровлення», – каже Віталій Юшкевич.

Наразі влада на пікетувальників не реагує. Вони в свою чергу написали листа до нардепа Володимира Пехова, який виграв вибори у них на окрузі, але відповіді чи підтримки також поки що не отримали. Натомість прес-служба нардепа розповсюджувала інформацію про те, як Пехов вітав дошкільнят округу через свої помічників.

«Не страшно, що ліквідатори не отримують ніякої допомоги, ми вже з цим змирились і не чекаємо нічого. Але діти повинні отримати лікування, мають оздоровлюватись. Тому ми і пікетуємо в центрі Коростеня», – каже Юшкевич.

Люди обіцяють сидіти в палатках, поки їх не почують, повідомляє 1.zt.ua

Троє загиблих людей в автокатастрофі в Бучацькому районі (відео)

Чи можливо таке у Тернополі, щоб випускники відмовилися від святкових суконь і костюмів, віддавши гроші хворим дітям?