Студенти у вільний час обкрадали автомобілі

Поділитися

Дві групи крадіїв-гастролерів затримали оперативники  Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ. Злодійський дует зі  Збаразького району та троє уродженців Підволочищини приїжджали за автомобільними акумуляторними батареями до Тернополя.

 18-річні парубки у Тернополі навчалися… і не тільки. Котрогось вечора за розмовами про постійний брак коштів парубки вирішили трохи поліпшити своє матеріальне становище. Хоча всі троє повнолітні, варіантів чесного заробітку не стали шукати. На пропозицію щось десь вкрасти погодилися усі.

 

 

Пізнього вечора  троє студентів  опинилися в одному з дворів на вулиці Генерала Тарнавського. Приглянулися до «Жигулів». Машина без будь-яких додаткових засобів захисту – найдоступніша. Тож зловмисники стали забирати з салону і з-під капоту усе, що могли. Потягнули автомагнітолу та акумулятор. Програвач взяли з собою, а нагромаджувач енергії  заховали в кущах, аби згодом під’їхати за ним  автівкою. Та плани довелося змінити.

 

– Трьох студентів запримітили міліціонери, що несли службу з охорони громадського порядку, – розповів начальник Тернопільського міськвідділу міліції  Олександр Хілюк. – Підійшли запитати, що вони роблять вночі на вулиці. Та молодики кинулися тікати. Після затримання з’ясувалося, причина, аби уникнути спілкування з правоохоронцями була більш, ніж вагома, – молоді люди напередодні скоїли крадіжку.

 

Проти усіх трьох підозрюваних розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України.

 

 

Крадіжку, скоєну групою осіб, слідчі інкримінують й злодійському дуету зі Збаражчини. Двоє молодиків теж навідувалися до Тернополя за автомобільним акумуляторами. Одному нагромаджувач знадобився для автівки, на якій таксує, інший вирішив зробити приємне шваґрові.

 

Свій злочин молоді люди теж спланували заздалегідь. Суботнього вечора юнаки прибули зі Збаража до Тернополя. Каталися містом, придивляючись до автівок. Коли надворі стемніло, заїхали в один з дворів на проспекті Злуки.  Кліщами відважили капот «Жигулів»  і витягнули звідти акумулятор. Наступним місцем зупинки став двір по вулиці  Морозенка.  Вправні рухи кліщами і в багажнику автомобіля крадіїв уже стояв другий накопичувач енергії.

 

Крадене молодики таки довезли додому, та от скористатися не встигли. Вже наступного дня міліціонери затримали підозрюваних.  

У Тернопільському драмтеатрі знайшли “золоту жилу”

Арсен Мірзоян у Тернополі організовує благодійний концерт