У Тернопільському драмтеатрі знайшли “золоту жилу”

Поділитися

Всім відомо, щоб вижити, сьогодні кожна організація в Україні, і в Тернополі зокрема, вдається до різноманітних прийомів. Днями місцевий обласний театр відкрив у своєму фойє ярмарку. Благословив цю справу губернатор особисто, щоб “привівать культуру серед підприємців”.

– От глянуть продавці на інтелігентні морди акторів і захочуть прийти подивитися про що ж вони балакають на сцені,- запевняв сам себе губернатор в холі театру.

Інтернет-газета”ПРО ВСЕ” писала неодноразово про цю ініціативу Хоптяна, яку піарники з “білого дому” спеціально приписують головному свободівцю: Дожилися! У Тернополі храм перетворили на базар!!! та Актори Тернопільського облдрамтеатру обурені непрофесіоналізмом губернатора

Іронічні замітки мали як чимало схвалення, так і зазнали критики. Проте, напевно, виконали свою функцію: привернули увагу громадськості до проблеми. Напевно, й чиновники нарешті “дошурупали”, що ситуація доволі двозначно сприймається. Врешті, це справа керівництва театру з яким “ПРО ВСЕ” також обов’язково поспілкується.

Сьогодні вранці ми дізнались іншу новину про наш тернопільський обласний АКАДЕМІЧНИЙ театр імені Тараса Шевченка.  В підвалах цієї поважної установи знайшли “золоту жилу” (!!!), щоб наповнити бюджет театру. Просимо дотепників не піджартовувати над талановитим режисером В’ячеславом Жилою. Він й так “касовий клондайк” для місцевої Мельпомени і не тільки. У підвалі театру, за консультацією в “білому домі” та в управлінні плебейської культури, яке знаходиться в тому ж приміщенні та насаджує її на Тернопільщині, вирішено … вирощувати шампінйони! Кажуть, дуже їх полюбляє під “пів літру” Валентин Антонович, який підсадив на стакан й гуманітарного Патріка (для непродвинутих – Петьку Гоча, зрадника-пластуна, який знущається над гуманіторною сферою Тернопільщини).

– Ми, що даремно сирість розводимо в театрі,- запитав вчора під час “наливайнаради” голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян. – Ми, понімаєшлі, театр спеціально не ремонтуємо, а вони так нераціонально використовують площу в підвалі.

Кажуть, що таку ідею главі білого дому підказав колишній собутильник з Підволочиська, який торгує жіночою біжутерією. Якось він вдало підніс ідею тоді ще главі Підволочиської райдержадміністрації що купити жінці на 8 березня. Відтоді й  вони заприятелювали. Вчора губернатор з колєгою й перестрівся в театрі: Валентин Антонович перевіряв “лічно” чи завезли бараболі, цукор і сметану для повного асортименту ярмарку, бо актори жалілися. А підприємець запитав про театр, каже, тут напевно такі площі не використовуються…

– Маєш добру ідею – бери і користуйся, – запропонував губернатор.

– Тут би в підвалах шампінйончики вирощувати можна,- поділився колєга.

– Усьо. Домовились. З Тебе щотижня – ящик печериць,- заржав як лошак губернатор і пожмакав руку.

Дожилися! У Тернополі храм перетворили на базар!!!

***

Актори Тернопільського облдрамтеатру обурені непрофесіоналізмом губернатора

***

Головний Свободівець Тернопільщини Володимир Стаюра перетворив академічний драмтеатр в базар

Головний Свободівець Тернопільщини Володимир Стаюра перетворив академічний драмтеатр в базар

Студенти у вільний час обкрадали автомобілі