Свобода вимагає притягнути винних за паплюження Тернопільського театру до відповідальності

Поділитися

14 червня 2013 року відбулося засідання постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації Тернопільської обласної ради. На комісії були присутні депутати свободівці: голова комісії Михайло Тимошик та Наталя Мандзюк. Проігнорував засідання комісії Григорій Шергей – член профільної комісії, депутат обласної ради, керівник департаменту культури, релігій та національностей. Одним з питань порядку денного було вивчення обставин проведення виставки-ярмарку в приміщені установи Тернопільської обласної ради – «Тернопільському академічному драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка».

 

«Вже декілька днів в драмтеатрі проводиться досить сумнівна виставка-ярмарок. В обласну раду надійшло чимало звернень, як від мешканців області, так і від депутатського корпусу. Скарги від громадян стосуються неприпустимості реалізації товарів в зазначеному закладі культури. Ряд засобів масової інформації повідомляють навіть про продаж нижньої білизни і інших подібних «культурних» виробів легкої промисловості. Наше завдання – з’ясувати на яких підставах проводиться виставка-ярмарок. Хто надавав дозволи, і хто повинен нести відповідальність за недолугі рішення?», – зазначив, коментуючи ситуацію з проведенням ярмарку в приміщені головного культурного центру Тернопільщини, голова комісії Михайло Тимошик.

 «Сьогодні тут повинен бути начальник департаменту культури, релігій та національностей Григорій Шергей і пояснити, чому зараз твориться цей весь бардак. В свою чергу керівник театру також має відповідати за все, що діється в закладі. Депутати не можуть втручатись в діяльність театру тому, що це є самостійна юридична особа. Проте ми категорично проти того, щоб театр перетворювався на ринок. Цей базар є ганьбою для усієї області, це скандал на усю Україну! Недопустимо, щоб в закладі культури продавали речі, які не мають до культури жодного відношення. Ми виступаємо за те, щоб не було спотворених речей. Ми за те, щоб театр отримував дотації і інші доплати, ми за те, щоб люди могли спокійно працювати. Наша позиція в тому, щоб розібратися в ситуації, щоб винні особи понесли справедливу відповідальність в вигляді доган», – зазначив запрошений на засідання комісії депутат Тернопільської обласної ради, свободівець Володимир Стаюра.

 Голова комісії поставив на голосування пропозицію Володимира Стаюри про висловлення догани в. о. директора Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Борису Репці. Також було запропоновано звернутися до голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна щодо відібрання пояснення від керівника департаменту культури, релігій та національностей Григорія Шергея стосовно ситуації, що склалася, та рекомендувати щодо нього дисциплінарне стягнення у вигляді догани. Другим було поставлене питання про висловлення попередження в. о. директора Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Борису Репці. Однак в силу протидії депутатів від Партії Регіонів, жодне з питань не набрало більшості від половини складу комісії.

 Зазначимо, що 13 червня депутат Тернопільської обласної ради Володимир Стаюра надіслав звернення першому заступнику голови Тернопільської обласної ради Сергію Тарашевському з вимогою термінового розгляду ситуації в театрі та негайного скликання постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації, для розгляду питання щодо законності і доцільності надання в оренду приміщення Тернопільського обласного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка

 На завершення сьогоднішнього засідання голова комісії Михайло Тимошик доручив направити від свого імені звернення до голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна щодо відібрання пояснення від керівника департаменту культури, релігій та національностей Григорія Шергея стосовно незадовільної ситуації, що склалася в театрі, з рекомендацією вжити дисциплінарних стягнень щодо винних осіб у вигляді догани.

 

 

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Об’єднання опозиційних партій дозволить краще протистояти владі

Що розкажуть тернопільські опозиціонери про об’єднання