Свободівці зареєстрували законопроект яким пропонується підвищення фінансової самостійності місцевих бюджетів України

Поділитися

 

Народні депутати України від ВО «Свобода» Олексій Кайда, Ірина Сех, Юрій Михальчишин та Михайло Головко зареєстрували законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (щодо підвищення фінансової самостійності місцевих бюджетів України).

 

У документі запропоновано внести зміни до Бюджетного кодексу України, зокрема посилити місцеві бюджети доходами, які не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів за рахунок 50 відсотків плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення (крім плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), 25 відсотків збору за спеціальне використання води, 100 відсотків грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності, 70 відсотків екологічного податку та закріпити частину податку на прибуток підприємств за місцевими бюджетами всіх рівнів.

 

Народний депутат Олексій Кайда зазначив, що для здійснення визначених законом повноважень органи місцевого самоврядування повинні бути забезпечені відповідними ресурсами. За його словами, впровадження цього законопроекту надасть можливість місцевим громадам спрямовувати більше коштів на доступність медичного обслуговування, соціальні, культурні, природоохоронні програми тощо.

 

«Законопроект сприятиме децентралізації влади в Україні та є одним з кроків на шляху до розширення повноважень місцевого самоврядування», – підкреслив свободівець.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Послав Бог роботу, та забрав чорт охоту

Фестивалю Бережанського замку-2013 не буде через вандалізм