Тернополянин незаконною риболовлею наніс рибному господарству збитків на суму 6409 гривень

Поділитися

Управлінням охорони, використання і відтворення водних біоресурсів в Тернопільській області з початком нерестового періоду посилено контроль за охороною водних біоресурсів на підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області, збільшилась кількість рейдів.

В цей період рибалити можна лише поза зонами нерестовищ з берега й до того ж з однією поплавкою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Захист та охорона водних біоресурсів – це болюча тема не лише органів рибоохорони, але й всієї громадськості. Адже лише спільними зусиллями ми можемо зберегти рибні запаси наших водойм.

На жаль, порушення «Правил любительського і спортивного рибальства» і до того ж грубі, в нерестовий період, трапляються.

Так, 10.06.2013 р. на р. Серет (гребний канал) біля м. Тернополя при проведенні рибоохоронного рейду інспекторами Тернопільрибоохорони, виявлено та задокументовано грубе порушення «Правил любительского і спортивного рибальства» із виявленням значних збитків нанесених рибному господарству. Порушення вчинено гр. Г. жителем м. Тернополя, який ловив рибу сіткою ставною. Зловив риби загальною вагою 69 кг. 400 гр., риба: густера – 287 шт., верховодка – 69 шт., лящ – 2 шт., окунь – 1 шт. після зважування та підрахунку залишена гр. Г. на зберігання для прийняття рішення по справі. За матеріалами справи нараховано збитків на суму 6409 грн. нанесених рибному господарству.

Вкотре звертаємось до всіх жителів нашого міста та області бути не байдужими до наших природних запасів, зокрема до іхтіофауни наших водойм, адже зараз триває важлива пора у мешканців водойм – нерестовий період. Шкода завдана в цей період найбільша, адже незаконно виловлена риба могла дати велике потомство. При бережному та розсудливому ставленні, ми із вами, можемо зберегти та значно збільшити рибні запаси наших водойм.

Начальник відділу охорони водних біоресурсів Тернопільрибоохорони Об’єщик А.М.

Секс по телефону у тернопільську міліцію

Звернення Юлії Тимошенко до об’єднавчого з’їзду