Звернення Юлії Тимошенко до об’єднавчого з’їзду

Поділитися

“Якщо зараз лунає моє звернення, то це означає, що наш об’єднавчий з’їзд усе ж таки відбувається… Це означає, що ми важко, але все ж таки пройшли випробовування вузькопартійним егоїзмом, упоралися з жорсткою кадровою конкуренцією, опанували свої сумніви. Те, що ми зараз тут зібралися, також означає, що масована “чорна” пропаганда правлячої партії та всі її 3D-технології, спрямовані на зрив, руйнацію нашого об’єднання, не спрацювали. Ми з усім цим упоралися і сьогодні проводимо наш об’єднавчий з’їзд…

Так, на цей з’їзд ми прийшли всі в “політичних” синцях та ранах, які отримали як від опонентів, так і від своїх друзів, але ми все ж таки вистраждали наш політичний союз та зараз його скріплюємо юридично. Ми даємо друге, оновлене життя “Батьківщині”, яка сьогодні перетворюється з молодої партії лідерського типу на канонічну європейську партію із сильною внутрішньою демократією, професійною досвідченою командою та чіткою програмою становлення України. Сьогодні ми стаємо партією, яка в 2015-му році впевнено візьме на себе відповідальність за життя нашої нації та виправдає довіру народу. Ніяких помилок ґатунку 2005-го року ми вже ніколи не допустимо!

Я знаю, що ще й досі в наших партіях є скептики, які вважають наше об’єднання зайвим, досі рахують, хто від цього виграв, а хто програв, міркують, хто набуде, а хто втратить свою політичну вагу в цьому об’єднанні. Хочу попросити скептиків відкинути всі сумніви, бо наша партія має в 2015-му році здолати сильного та небезпечного ворога – авторитарне, корумповане угруповання.

Ви добре розумієте, що в 2015-му році правляча партія влаштує бій без будь-яких правил та моралі. Точніше, це буде не бій, а жорстока політична різня. Вони до неї готуються вже три роки, і далі все буде тільки складніше. Але ми не маємо права заради 46-ти мільйонів українців бути слабкими та в 2015-му році програти долю людей. Якщо програємо із причини власної слабкості, нам не буде історичного виправдання. Саме тому щоб бути сильнішими та перемагати, ми зобов’язані сьогодні об’єднати “Батьківщину”, “Фронт змін”, партію “Реформи і порядок” та частину “Народного Руху України”. Але цього недостатньо. Після з’їзду треба продовжити посилення нашої партії новими сильними, інтелектуальними політичними та громадянськими командами. Двері оновленої “Батьківщини” після нашого з’їзду залишаються відкритими для всіх демократичних опозиційних сил, які щиро прагнуть бачити Україну європейською державою та готові дати бій корумпованому авторитаризму. Ми будемо продовжувати об’єднавчий процес та формувати єдину, потужну народну партію європейського типу, яка продемонструє нову якість української політики, зробить країну успішною та приведе її до повноправного членства в Європейському Союзі.

Критика нашого об’єднання чимось схожа на критику Об’єднаної Європи. Об’єднану Європу критикують усі неліниві за кризи, зміни та інші речі, але попри все вона нарощує потужність, вплив та підтримку, формує порядок денний, з яким рахуються всі. Так само буде і з нашою об’єднаною партією. По ній будуть бити впритул, будуть намагатися принизити, бо ми – єдина альтернатива діючій партії влади. Звикайте в таких умовах тримати удар і перемагати. Я у вас вірю!

Ми всі розуміємо, що наше об’єднання не відбулося б без надзусиль, які до цього доклали Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Сергій Соболєв, Борис Тарасюк та їхні команди. Я високо ціную їх важку роботу та результат, якого вони досягли. Заявляю, що я разом із ними розробляла нові доповнення до статуту партії. Я цілковито підтримую ці зміни та прошу вас сьогодні за них проголосувати.

Окремо хотіла б сказати про своє ставлення до Арсенія Яценюка. Люди перевіряються справами. Спільну справу з Арсенієм та командою “Фронту змін” ми робимо вже більше року. За цей час ми переконливо довели, що не помилилися один в одному. Ми багато з ним пережили після 2005-го року, зробили критичну масу спільних помилок. Тепер разом ми зобов’язані спокутувати перед Богом і Україною свої та чужі політичні прорахунки і виконати все, що обіцяли людям на Майдані: побудувати моральну та професійну владу, яка поверне людям справедливе та успішне життя, підніме Україну на міцні ноги. Я довіряю Арсенію. Бачу, як йому важко. По ньому прямою наводкою б’ють і свої, і чужі. Але він уміє тримати удар, він боєць і при тому інтелектуальний, сучасний, патріотичний політик. Тобто чотири в одному J. Це немало для українського політикуму, який сьогодні вироджується, маргіналізується та криміналізується. Але найголовніше, що нашу з ним спільну роботу вже високо оцінили люди. Про це свідчать результати останніх парламентських виборів. Ми з Арсенієм – не політичні конкуренти, ми вже давно одна команда, яка має спільні, добре осмислені стратегічні цілі й волю до спільних перемог.

Лише цілком довіряючи Арсенію, я особисто рекомендую його на високу партійну посаду Голови Політичної Ради партії.

Одночасно я висловлюю свою глибоку повагу Сергію Соболєву та Борису Тарасюку, висловлюю вдячність їм та їхнім партійним командам за історичне рішення об’єднатися з “Батьківщиною”. Ми вже багато років разом, ми вже й так давно єдині. Наш політичний союз витримав і поразки, і перемоги, і тюрми, і революції.

Кожна політична партія є сильною лише своїм безпосереднім зв’язком із громадянами своєї країни. Щоб мати підтримку людей, недостатньо однієї боротьби проти авторитарного режиму. Ви мусите донести до кожного українця інформацію про те, як зміниться його життя та життя України з 2015-го року, коли наша партія усуне режим.

Зараз пригадала випадок із мого тюремного життя. Коли мене тільки привезли до Качанівської колонії, там якраз завершився термін покарання в однієї літньої жінки. Їй сказали, що вона вільна, та відкрили перед нею тюремні ворота. Але вона ні кроку не ступила за ґрати, вона сіла на сходах біля караулу й зі сльозами почала просити, щоб її залишили у в’язниці, бо вона боїться свого невідомого майбутнього вільного життя.

Сьогодні вся нація, як і та жінка, – за ґратами. Але наш народ уже стільки разів жорстоко використовували та зраджували політики, що для людей усунення блакитного режиму зовсім не означає автоматичного щастя. Поки ті зміни, які ми пропонуємо українцям після 2015-го року, не будуть для них повністю зрозумілими, вони будуть боятися незрозумілих змін більше за сьогоднішнє поневолення. Люди будуть вважати, що краще мати щоденний тюремний мінімалізм з Януковичем (баланду, баню та рабську, майже безоплатну роботу), ніж невідоме нове життя з демократами. Зневіреним українцям уже недостатньо декларацій про загальне благо або скандальних дискусій на замовних ток-шоу. Людям потрібно, щоб ви пояснили їм свій план дій по відродженню їх життя, дивлячись їм у вічі на зустрічах та відповідаючи на їх запитання. Це єдина переможна стратегія.

Саме на цьому історичному з’їзді я хочу запропонувати вам оновлений ідеологічний Маніфест нашої партії. Я прошу обговорити його, внести необхідні корективи та схвалити, а потім донести його суть до кожного українця. Кожне з положень цього Маніфесту треба деталізувати разом з інтелектуальними групами громадянського суспільства. Я впевнена, що цю роботу нам допоможе зробити Юрій Луценко.

Крім того, із цієї миті ми вже разом, єдиною партією, єдиною об’єднаною командою мусимо розробити стратегію перемоги в 2015-му році. Маю чіткий детальний план досягнення такої перемоги. Ми разом, крок за кроком, будемо його здійснювати. Парламентські вибори були першим спільним етапом, наше сьогоднішнє об’єднання – це другий упевнений крок, і далі ми будемо рухатися стратегічно та послідовно, мужньо та без зайвої суєти.

Будьте впевнені, що наш з’їзд – це не єднання перед розстрілом, а формування єдиної армії перед вирішальним, переможним наступом на авторитарний клан Януковича.

Вірте, Європейська Україна буде, і за неї варто боротися.

Слава Україні!

Щиро Ваша

Юлія Тимошенко

Качанівська колонія,

місто Харків

Звернення зачитане на урочистому об’єднавчому з’їзді ОО “Батьківщина” на Михайлівській площі у Києві Євгенією Тимошенко.

Тернополянин незаконною риболовлею наніс рибному господарству збитків на суму 6409 гривень

Дурниці від Тернопільської міської ради