Хто отримає пільги по сплаті податку на нерухомість?

Поділитися

Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до ст.265 Податкового кодексу України щодо об’єктів житлової нерухомості.
Не обкладається податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об’єкти житлової нерухомості, що належать прийомним сім’ям, сім’ям опікунів дітей, в яких виховується троє і більше дітей, а також об’єкти житлової нерухомості, що належать дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, але не більше одного такого об’єкта на дитину.
Пільги щодо сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, використовувані їх власниками з метою отримання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуваних у підприємницькій діяльності). Міські, селищні та сільські ради можуть встановлювати додаткові пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, і використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої такими статутами (положеннями).
Законом переглянуто розмір житлової площі, на який будуть надаватися пільги, а саме, ставки податку для фізосіб встановлюються у таких розмірах:
– Не більше 1% – для квартири / квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку / будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів;
– 2,7% – для квартири / квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку / будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів;
– 1% – для різних видів об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податків, сумарна площа яких не перевищує 740 кв. метрів;
– 2.7% – для різних видів об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податків, сумарна площа яких перевищує 740 кв. метрів.
Пільга на сплату податку буде застосовуватися до сукупної житлової площі об’єктів житлової нерухомості, що належить платникам податків незалежно від кількості таких об’єктів.
Для всіх фізосіб в 2013 р. податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховуватися і сплачуватися не буде.

 

Юридичний центр “Конфіденс”

Що потрібно знати про поїздку за кордон

Почали діяти нові правила щорічного перерахунку та нарахування пенсій