Як у Збаражі свободівці захищали свого “побратима” корупціонера

Поділитися
Міський голова Збаража Бочаров

16 липня завершився судовий процес над міським головою міста Збаража Михайлом Бочаровим по звинуваченні в корупції. В березні 2013 року він одноособово, без відома депутатів міської ради, підписав договір із своїм сином на здійснення міських перевезень пасажирів. Прокуратура району висунула йому звинувачення в корупційних діях та створенні конфлікту інтересів.
Під час попереднього розслідування та на судовому процесі одне із основних запитань було – чи проінформовані були депутати усно чи письмово про підписання головою даного договору та створення конфлікту інтересів. Переважна більшість депутатів (більше двадцяти) чесно відповіли що нічого про це не знали.
Але тут, на допомогу меру, обраному до речі від Партії регіонів, кинулась свободівська рать. 16 липня перед судовим засіданням їх зібрали на нараду у кабінеті мера і довго вчили, що і як казати. Але, чи то вчителі були бездарні, чи слухачі нічого не зрозуміли, та у показах свободівці дуже вже плутались.
Прибувши на суд трійко депутатів від Свободи: голова міської організації Роман Напованець, бувший кандидат в мери від Свободи Андрій Волуйко та новоспечений двірник міської ради Володимир Забурський, – не зважаючи на попередження судді про відповідальність за дачу неправдивих свідчень, видумували різні неправдиві версії на захист мера, які інколи суперечили одна одній. Так,наприклад, на запитання судді — чи були Ви повідомлені головою міста про підписання вказаного договору — один із депутатів відповів, що дізнався про це від іншого депутата, а той у свою чергу заявив, що про це нічого не знав. Один із них навіть відмовився від своїх письмових попередніх свідчень, заявивши, що тоді не розумів про що його запитують, тому написав, що про укладання договору йому нічого не було відомо. Інший із “свідків” одразу заявив судді що про підписання договору йому нічого не було відомо: “але Ви питайте, то я буду щось відповідати”. На запитання судді до цих депутатів, чому голова міської ради у березні не збирав сесії і не повідомив про підписання згаданого договору свободівці дружно збрехали, що Бочаров намагався двічі зібрати сесію, але депутати не приходили. До речі, перевіркою було встановлено, що у березні міський голова не тільки не збирав сесію, але й торпедував будь-яку можливість її проведення, так як “боявся” , що депутати ухвалять бюджет.
Варто сказати, що навіть підлеглі голові міста депутати на запитання судді намагались відповідати дипломатично: десь, колись, щось чув, не вдаючись на відміну від свободівців до явної брехні.
Прийнявши до уваги всю наявну інформацію суд виніс рішення: визнати дії міського голови М.Бочарова корупційними і накласти адмінстягнення.
Ну а свободівці показали знову своє справжнє обличчя. Там, де можна щось заробити — про порядність, чесність та вимоги законів можна забути.

Олесь Збаразький, спеціально для “ПРО ВСЕ”

Як у Тернополі влада контролює рекламний ринок (відео)

Засуджено зловмисника, який чотири роки переховувався від слідства за кордоном