Як виявити зараження свиней африканською чумою?

Поділитися

У зв’язку з виявленням у сусідніх з Україною державах випадків зараження свиней африканською чумою, на Житомирщині розпочато ряд заходів щодо запобігання виникненню цього небезпечного захворювання.

Окрім постійних профілактичних заходів, у прикордонному Овруцькому районі відбувся семінар для фахівців у галузі ветеринарної медицини щодо дій у разі виявлення вогнища небезпечного захворювання. Участь у ньому взяли й працівники відділу ветеринарної міліції УМВС України в Житомирській області, які на базі одного з сільськогосподарських підприємств разом з представниками державної ветеринарної інспекції продемонстрували тактику невідкладних дій під час виявлення вогнища інфекції.

– Враховуючи, що африканська чума свиней спричиняє величезні економічні збитки як населенню, так і державі, важливо максимально чітко виконувати усі необхідні дії, спрямовані на її запобігання, – коментує головний державний ветеринарний інспектор Житомирської області Володимир Янович. – Навчальні заходи, проведені сьогодні, допоможуть фахівцям скоординувати спільні дії в разі виявлення цього захворювання та мінімізувати негативні наслідки.

За змодельованою ситуацією на одному з фермерських господарств було умовно виявлено вогнище інфекції. На спеціальному посту, розташованому на в’їзді до села,  працівники міліції зупиняли транспорт та проводили огляд речей з метою виявлення небезпечної м’ясної продукції та тварин, які потенційно несуть загрозу зараження. Присутні на власні очі побачили, як саме відбувається процес огляду та обробки транспорту на карантинних територіях.

У Чорткові голова райдержадміністрації закриває центр зайнятості

У Рівному розлючений натовп ледь не розірвав міліцію