Медіа-профспілка вимагає покарання буковинського чиновника

Поділитися

У Тернополі такого паскудства ще не має. У нас прес-служба облдержадміністрації просто не вивішує на сайт ОДА анонси, якщо запрошує у телефонному режимі журналістів- то лише “державників”-підневільників. Навіть у розсилку новин електронної пошти не включає. Чиновники поводяться поки коректніше. Не так, як у Чернівцях.

Рада Незалежної медіа-профспілки України звертається до Генеральної прокуратури України з вимогою притягнути до відповідальності першого заступника голови Чернівецької ОДА Георгія Галиця.

11 липня Г.Галиць перешкоджав професійній діяльності журналістів, які мали намір висвітлити суспільно важливий захід в приміщенні суб’єкта владних повноважень (зустріч представників влади з підприємцями краю в приміщенні облдержадміністрації та облради). Він разом з представником комісії Адміністрації Президента, яка працювала в області, Олександром Софроновим не допустив представників місцевих ЗМІ на відкритий публічний захід.

Вважаємо такі дії чиновника протизаконними і такими, що грубо перешкоджають професійній журналістській діяльності – відзначається у заяві медіа-профспілки. Георгій Галиць скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання професійній журналістській діяльності». Вимагаємо притягнення Георгія Галиця до кримінальної відповідальності, повідомляє nmpu.org.ua

Про журналістську корпоративність

Міський голова Тернополя і “міска”