Про журналістську корпоративність

Поділитися

У Тернополі журналісти під час зустрічей, спільних “кавувань”  часто згадують тему про відсутність серед місцевих “акул пера” солідарності, корпоративності та інших чеснот. Інколи роздуми заходять у фазу “то лише у Тернополі” таке… Пропонуємо вашій увазі “львівську корпоративність”.

Браття і сестри по перу, диктофону і камері!!!

Задрала мене наша з вами корпоративність. Вірите чи ні? Після феєричного шоу в Шевченківському гаї виникли гори сміття. Приходить о 9 з хвостком садовістський телеканал і весь цей срач відзнімає (музей відкривається 0 10.00). Потім після 10.00 приходять до директора Косачевича (Садовий дав наказ – грати, гада!) і питають: “Як там срач після вчорашнього?” Косачевич щиро каже: “Вже прибрали!” (і дійсно на той час вже прибрано!) Садовістський чесний телеканал показує цей коментар, а після цього відзнятий ДО прибирання сюжет!!! Пацани, та це ж, бля, скотство!!! Так шеф же сказав – а ми зробили! ДО того зафігачили сюжет про демонстрантів, які ніби – то за свою участь у мітингу проти політики Садового бради бабло. Коментують – члени ГО “Самопоміч”. Фактів – ноль. Галіма гебесільщивна. Косачевич побіг на інший канал чесних новин, а йому там: “Сорі, корпоративна етика – своїх не граєм” Учасники антисадовістського мітингу написали обуреного листа, натякаючи, що журналісти – гавно. Відповіді вони так і не отримали. Бо ми – сила і носії свободи слова та істини в останній інстанції.

Остання стаття в “Експресі” – це взагалі наше все. Мовляв, ТзОВ “Інтерпрес” звернулось зі скаргою в газету “Експрес”, що прокляті депутати з ВО “Свобода” (усі – колишні рекетири, покручі і вороги свободи слова) не дають “Інтерпресу”, який торгує газетами і сигаретами місць під нові кіоски. І це є явною ознакою того, що тягнибоківська “Свобода” чинить тиск на “Експрес”, бо, мовляв, останній написав супер викривальну статтю про джерела фінансування цієї партії. ДО ТОГО, в “Експресі” вийшло антисвободівське інтервю мера Садового, яке охарактеризую одним реченням зі вступу “За Садового Львів розквіт”. Це навіть не нелюба серцю п. Отара Довженка “джинса”, це звичайне сраколизницьке медіа – лайно, яким “Експрес” просто вислужився перед п. Садовим, який вже не вперше пробиває для газети “Експрес” місця під кіоски (а за це газета ВЗАГАЛІ НЕ чіпає мера). А тут, браття антиджинсисти, вийшла така от фігня…

Тривалий час “Експрес” (в дусі кращих традицій української журналістики) шантажувала депутата міськрада Андріана Гутника, погрожуючи йому в принципі нікчемним компроматом, а він, щоб все в медіа – просторі було спокійно, допомагав тіпа -чесним експресівцям узаконювати їх багаточисельні кіоски. Та виглядає на те, що врешті-решт депутата це підзаїбало і він сказав:”Досить”. Після цього “Експерес” запустив першу шантажну кулю-статтю про фінансування партії Тягнибока, яку можна назвати словом “хєрня”, але на думку журналістів – шантажистів, саме її мали страшеенно налякатися свободівці і виділити “Експресу” жаданні кіоски. А вони, суки, взяли і не налякалися. Тоді з’явилось інтерв’ю з мером Садовим, а услід за ним висмоктана з пальця гавняна сенсація, суть якої проста, як солдатський валянок: структура Ігоря Починка звернулась до структури Ігоря Починка зі скаргою про те, що тепер на гнилій козі в рай не заїдеш, і треба традиційно осідлати коника “ворогів преси” і боротьби за свободу слова”. А мер допоможе, як допоміг з приватизацією приміщенні Експресу – дитсадка, тощо… Але як не старались – вийшла какашка. Ну не канає не виділення земельних ділянок під рубрику “свобода слова” і все! На допомогу підключився садовістський канал і в “Нашому репртері” шоковані львівяни почули, що працівники “Інтерпреси” готові … до попереджувального страйку, вочевидь, заради цього вони можуть навіть перестати на кілька годин торгувати в своїх форпостах свободи слова сигаретами і ероичними журналами!!! Цього Львів просто не переживе!!! А як славненько Садовий знюхався з Експресом, а експрес з Садовим абсолютно начхавши на всі журналістські стандарти (обєктивність, незаангажованість, баланс)!!! А ми з вами знову і знову мовчимо, бо ж нам з корпортивних журналістських інтересів просто не пасує сказати засранцям. що вони засранці. Що ж, чекатимемо нових сенсацій від наших колег, які нас і свого читача мають за непотріб. А може,власне, ми цього своїм мовчанням і заслуговуємо?

Микола Савельєв, головний редактор газети “Ратуша”

Нардеп Апостол: Міністерство аграрної політики бореться з повітряними млинами, замість того, аби захистити селян від низьких цін на зерно

Медіа-профспілка вимагає покарання буковинського чиновника