«Мрія» спрямувала на розвиток громад 4,9 млн. грн.

Поділитися

 

Керівник агрохолдингу Іван Гута

На сьогодні від початку року «Мрія» виділила понад 4,9 млн. грн. соціальних інвестицій на розвиток регіонів, де розташовані активи компанії. В Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Львівській та Івано-Франківській областях було реалізовано понад 1200 проектів, що мають системний характер. 

 Розмір соціальних інвестицій подвоївся у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Кошти були спрямовані на розвиток місцевих громад у напрямках: охорона здоров’я, інфраструктура та довкілля, освіта, культура і мистецтво, а також на фінансування проекту «Я люблю рідний край».

 Зокрема, інвестиції у напрямку освіти склали 2 млн. 60 тис. грн. Було модернізовано понад 40 навчальних закладів: створені комфортніші умови для навчання, закуплені комп’ютери, техніка, меблі, обладнання для кабінетів, підвищена енергоефективність у школах за рахунок заміни вікон, утеплення приміщень. Крім того, в напрямку освіти діють програми з розвитку активної та відповідальної молоді, проводяться спеціалізовані конкурси та навчання.

 Однією з найперших в громадах розвивається соціальна інфраструктура. Ремонтуються дороги, водопроводи,  проводиться газифікація, вуличне освітлення, облаштування автобусних зупинок, благоустрій зон відпочинку. Бюджет у цьому напрямку склав  675 тис. грн. Громадам надається пальне, будівельні матеріали, організовується робота будівельних бригад.

 Для розвитку культури та духовного відродження краю виділено 1 млн. 700 тис. грн. Відновлені пам’ятки архітектури та історії, побудовано та відреставровано церкви, монастирі, будинки культури, впорядковано кладовища, підтримується відродження народних ремесел, діяльність місцеві ансамблів, проведення фестивалів і ярмарок.

 У поліпшення здоров’я краян та якісне медичне забезпечення інвестовано понад 470 тис. грн. Реконструйовано та обладнано фельдшерсько-акушерські пункти, встановлено сучасну техніку, обладнано діагностичні кабінети. Для підвищення активного та здорового способу життя серед населення компанія фінансує діяльність спортивних колективів.

 «Розвиток рідного краю – це один з ключових напрямків стратегії компанії. Цю місію розподіляє кожен член нашої команди. Ми рухаємося вперед і вважаємо своїм обов’язком стимулювати такий розвиток в громадах нашої присутності.

 На сьогодні фінансова допомога надана в усі регіони присутності, у кожному з напрямків діяльності. Ми не збираємося зупинятися на досягнутому. І як це відбувається вже впродовж 20-ти років, будемо поступово збільшувати розмір інвестицій“, − коментує Владислав Луговський, директор з виробництва “Мрія Агрохолдинг”.

 * Зазначені суми на сьогодні, 22 липня, від початку 2013 року

«Я люблю рідний край» – Довгостроковий проект, заснований у 2012 році, який займається розвитком регіонів Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей. Мета проекту – соціально-економічний розвиток місцевих громад шляхом сприяння їх організації та реалізації ініціатив у напрямках охорони здоров’я, культури, освіти, екології, інфраструктури, а також розвитку соціального підприємництва. У 2012 році проект організував масштабні ініціативи у напрямку турботи про довкілля та поліпшення туристичного іміджу Західної України, які залучили понад 80 000 мешканців громад присутності.

Сайт:  www.rkray.com.ua

     www.vk.com/rkray

 

 «Мрія Агрохолдинг» — провідна агропромислова компанія України, що використовує новітні методи ведення сільського господарства: сучасну техніку та технології. Компанія заснована у 1992 році. На сьогодні «Мрія» орендує 298 тис. гектарів родючих земель в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-франківській, Чернівецькій, Львівській областях.  Вирощує та реалізує пшеницю, цукровий буряк, картоплю, ріпак, кукурудзу, ячмінь і гречку.

 

Компанія є вертикально інтегрованим агропромисловим холдингом.  «Мрія» має власне насіннєве виробництво, понад 1700 одиниць сільськогосподарської та логістичної  техніки. В управлінні компанії  елеваторні комплекси та зерносховища ємкістю зберігання 820 тис. тонн та  картоплесховища потужністю 116 тис. тонн, а також насіннєвий завод, сучасні логістичні центри і лабораторії.

 

Продукція компанії експортується у 25 країн світу. З 2008 року акції компанії котуються на майданчику Франкфуртської фондової біржі.

Сайт:www.mriya.ua

Замість кафе “Анастасія” у Тернополі буде розважальний торгово-офісний центр

Прокуратура “наїхала” на бар, який тернополяни вважають належить меру Тернополя