На прощі у Зарваниці прочани знову будуть свистіти і лаяти владу!?

Поділитися

 Вже два роки поспіль прочани, які приходять на прощу у Зарваницю, що на Тернопільщині, не витримують “жартів” влади. Люди, які прийшли помолитись, розповідали журналісту тернопільської інтернет-газети “ПРО ВСЕ”, що їх обурює поява не просто на прощі губернатора Валентина Хоптяна, хай би собі вже молився – гріхи відмолював за вбивство в автокатастрофі, а виступ його з центральної трибуни, вітання від Януковича і не правдива похвальба про досягнення влади.

-Нехай люди їх оцінюють, а не Хоптян сам про себе бреше,- категорично сказали “Про все” паломники з села Ласківці Теребовлянського району.

“ПРО ВСЕ” також неодноразово критикувала митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка, який постійно “облизує” владу. То зустрічається з одіозним олігархом Фірташем, на кожні зустрічі глави УГКЦ Шевчука привозить випивоху-Хоптяна. Цього року вже в січні місяці вручив чергову грамоту голові Тернопільської облдержадміністрації за досягнення у роботі у 2013 році. Вже й духовенство насміхається з владики…

За керування владики Михайла Сабриги, який був батьком духовній пастві Тернопілля, на прощу до Запваниці збиралося до 200 тисяч паломників. Відколи почав керувати архиєпархією Василь Семенюк паломників все менше й менше. Минулого року було до 20 тисяч. Якщо цього року владика покличе читати знову Хоптяна, віруючі люди можуть остаточно відвернутися.

Ну от скажіть, шановні читачі, яка була потреба в митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка йти в Тернопільську облдержадміністрацію на засідання оргкомітету. Говорили там про речі – самі собою зрозумілі, які влада й так повинна робити.

****

Невже така біда у Романа Лубківського, що змушений "водити дружбу" з одіозним губернатором Тернопільщини?

Цьогорічна Всеукраїнська та молодіжна прощі до Зарваниці будуть присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі. Про це, під час засідання оргкомітету, яке провів голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, повідомив митрополит і архієпископ Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк.

Голова облдержадміністрації, звертаючись до учасників засідання, закликав сприяти організації та проведенню такого духовного заходу.

Для піших паломницьких груп, які, до речі, рухатимуться не лише з Тернополя, але й з інших міст і сіл краю, а також з сусідніх областей, облаштують пункти зупинок, де допомогу надаватимуть волонтери, а також – пункти ночівлі.

У Зарваниці діятиме наметове містечко, а також – місця безкоштовного харчування прочан.

Особливу увагу буде звернено на якість продуктів харчування, які реалізовуватимуться в торгових точках населеного пункту. Крім того, на час паломництва у Зарваниці буде обмежено продаж алкогольних напоїв.

Також триває підготовка інфраструктури села до Всеукраїнської прощі.

Проводяться роботи з облаштування місць паркування автотранспорту, встановлюються нові дорожні вказівники.  Силами «Тернопільобленерго» проведено заміну трансформаторної підстанції.

Хорватія стає 28-ю країною Європейського Союзу

У Збаражі працює не вихований водій