Правда про смерть Марії Деркач (офіційна інформація від медиків)

Поділитися

На протокольне доручення п.1 рішення 6/34/37 від 6 червня 2013 р. тридцять четвертої сесії шостого скликання Тернопільської міської ради
1.Начальнику відділу охорони здоровя та медичного забезпечення Левчуку Р.Д. підготувати вичерпну відповідь на запитання, поставлене в зверненні гр.. Деркача А.М. та надати дану інформацію депутатам міської ради на черговій сесії міської ради
На виконання розпорядження міського голови від 22.01.2013 р. № 22 комісією проведено перевірку даного випадку. На виконання доручення прокуратури Тернопільської області від 25.01.2012 р. комісією Головного управління охорони здоров’я також проведено перевірку і відповідно до наказу МОЗ України від 23.01.2013 р. № 12-Адм комісією МОЗ України було здійснено клініко-експертну оцінку якості надання медичної допомоги пацієнтці Деркач М.М. в умовах закладів охорони здоров’я м.Тернополя, а також проведено позапланову перевірку додержання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики фізичною особою підприємцем В.О. Беським.
Згідно проведеного аналізу наданої медичної документації встановлено, що гр. Деркач Марія Михайлівна 1986 р.н.(реєстрація місця проживання с. Загір’я, Зборівського району, Тернопільської області) проживала за адресою м. Тернопіль, вул.Морозенка 1/119. Місце роботи-продавець на ринку не продуктової продукції.
24.07.2012 р о 20:00 хвора госпіталізована була по само зверненню у терапевтичне відділення №1 ТМЛ № 2.
Хворій проводилось лікування, яке корегувалося консиліумами. 11.01.2013 р. у ВАІТ за рішенням консиліуму хворій було рекомендовано проведення комп’ютерної томографії ОГК та ЧП. Транспортом лікарні хвора 11.01.2013 р. о 14:15 у супроводі медичної та молодшої медичної сестри ВАІТу, які були забезпечені аптечкою для надання невідкладної допомоги та повністю заправленим портативним кисневим балоном, була привезена у ТМКЛШД на обстеження в приватний кабінет КТ.
11.01.2013 р. о 15:22 під час проведення КТ з контрастом органів черевної порожнини було погіршення стану хворої.
11.03.2013 р. о 15:31 доставлена у відділення анестезіології та інтенсивної терапії ТМКЛШД, де констатовано клінічну та біологічну смерть, яка наступила 11.01.2013 р. о 16:31.
Таким чином, даний випадок смерті розглянутий трьома комісіями різних рівнів, вжито заходи адміністративного впливу за допущені недоліки під час надання медичної допомоги та транспортування хворої Деркач М.М., які не вплинули на об’єм адекватної діагностично-лікувальної медичної допомоги та на кінцевий наслідок захворювання:
– Оголошено догани головному лікарю ТМКЛ№2 Кміті В.В.,та головному лікарю ТМЛШД Чайківському Я.Ф.;
– усунено від займаної посади завідувача відділенням ВАІТ КМКЛ№2 Семкова А.Л.
– притягнуто до дисциплінарної відповідальності головного спеціаліста ВОЗ та МЗ Тернопільської міської ради Підгайну М.В.
– оголошено догани заступникам головних лікарів ТМКЛ №2 та ТМКЛШД: Паламару С.А., Голику Є.Ю.;
– оголошено догани лікарям ТМКЛ№2 Пастернак П.В., Федорович Т.М.
– оголошено догану медсестрі-анастезисту КМКЛ№2 Монастиревському П.Л.
Ліцензійною комісією МОЗ України було прийнято рішення (протокол №5 від 31 січня 2013 року ), затверджене наказом МОЗ України від від 31 січня 2013 року №74, про анулювання ліцензії, виданої МОЗ України фізичній особі-підприємцю В.Беському на провадження господарської діяльності з медичної практики зі спеціальності “Рентгенологія”.
Повідомляємо, що даний випадок знаходиться у кримінальному впровадженні, з метою з’ясування всіх обставин смерті Деркач М.М., призначена і проводиться комісійна судово-медична експертиза, у звязку з чим прийняти законне рішення на даний час не можливо.
Разом з тим, після проведення зазначеної експертизи буде надано правову оцінку діям лікарів, які організували лікувальний процес Деркач М.М., а також брали участь у її лікуванні.
Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.
Начальник відділу Р.Д. Левчук

Міська рада забороняє громаді говорити!!!

Як у Тернополі зустрілись вагітна жінка та інвалід (відео)