Тернопільські фахівці виявили фінансові порушення у Комунальній установі Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер»

Поділитися

 

Ревізія, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявила порушення фінансової дисципліни що призвели до втрат на суму більше 110 тис. гривень.

         Інспекторами було виявлено найбільшу суму порушень в частині покриття витрат сторонніх юридичних осіб на загальну суму майже 43 тис. гривень. Мова йде про те,що установою не виставлялися рахунки за спожиті комунальні послуги (водопостачання та водовідведення, теплопостачання, електроенергію) орендарям, якими відповідно, не відшкодовано вартість спожитих послуг, що призвело до втрат на вказану суму.

Ревізією також було виявлено такі порушення як неправомірне нарахування індексації, незаконне нарахування доплати тощо. Загалом встановлено зайві виплати заробітної плати на суму майже 35 тис. гривень.

Також значна частка збитків, яких зазнав диспансер, а це майже 17 тис. грн, виникла внаслідок того, що за рахунок коштів загального фонду кошторису, а не спеціального, здійснював оплату спожитих комунальних послуг.

Також інспектори виявили порушення, пов’язане з завищенням вартості виконаних будівельно-ремонтних робіт, та придбання товарно – матеріальних цінностей за завищеними цінами на загальну суму  більше 15 тис. гривень, що призвело до втрат на вказану суму.

За недотримання законодавства з фінансових питань 8 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами

           Керівнику установи направлені обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень, про результати ревізії поінформовано прокуратуру Тернопільської області та  Департаменту охорони здоров’я Тернопільської  ОДА.  

 

 

                                                                  Прес-служба Держфінінспекції

                                                                  в Тернопільській області

 

Юрій Луценко – гість фестивалю українського опору Бандерштат

Неповнолітній рецидивіст